Ο ‘’Κύβος.. δεν ερρίφθη’’ για τη Λεωφόρο Τσερίου. Σε δύο χρόνια τα νεότερα

ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου

Η πολύπαθη λεωφόρος Τσερίου επανασχεδιάζεται στη βάση δύο λωρίδων χωρίς νησίδα, μετά την απόρριψη 10/6/2018 από το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου της πρότασης του Τμήματος Πολεοδομίας για δημιουργία τριών λωρίδων.

Εάν όλα πάνε βάση χρονοδιαγράμματος τα νέα σχέδια διπλής λωρίδας θα είναι έτοιμα σε περίπου 2 χρόνια. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα ξεκινήσει το έργο, αφού πρώτα θα πρέπει να περάσει από την τελική έγκριση του νυν Δημοτικού Συμβουλίου ή του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Να αναφέρουμε ότι, η συγκεκριμένη πρόταση για τον επανασχεδιασμό δεν πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Ακούσαμε, κρίναμε, επιμείναμε και πετύχαμε – Τσερίου με δύο λωρίδες

Η Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Στροβόλου τάσσεται ενάντια στην πρόταση που είχε κατατεθεί αρχικά από το Τμήμα Πολεοδομίας. Οι προτάσεις της δημοτικής ομάδας αφορούν μεταξύ άλλων, στο σχεδιασμό της λεωφόρου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς διαχωριστική νησίδα, επαρκή χώρο στάθμευσης και πεζοδρόμια. Εκφράζει παράλληλα τους προβληματισμούς της ως προς την ετοιμότητα των αρμόδιων τμημάτων να προχωρήσουν σε οποιουσδήποτε σχεδιασμούς.

H Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ, παραδοσιακά για το συγκεκριμένο θέμα, είναι διχασμένη και αυτό φαίνεται από την ψηφοφορία 10/06/2018 επι του θέματος, προς το παρόν θα αξιολογήσει τον επανασχεδιασμό όταν αυτός ετοιμαστεί και εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΚΟ τάχθηκε υπέρ του επανασχεδιασμού.

Για τη Λεωφόρο Τσερίου τοποθετείται και ο Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΚΟ Στροβόλου και πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου, Χρίστος Τσίγκης. Σε δηλώσεις του ο ίδιος αναφέρει ότι θεωρεί ουσιαστικό τον επανασχεδιασμό, ενώ προβληματίζεται για το θέμα του σχεδιασμού και υλοποίησης του έργου από το παρών Δημοτικό Συμβούλιο. Η κατασκευή πεζοδρομίων και οργανωμένων δημοτικών χώρων στάθμευσης καθώς και η δημιουργία διαβάσεων και ενίσχυση του φωτισμού, αποτελούν μερικές από τις προτάσεις του κ. Τσίγκη για τη Λεωφόρο Τσερίου.

 

In the news
post-image Κυπρος

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τους διορισμούς σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τους προέδρους και τα μέλη σε δώδεκα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών. Στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) Πρόεδρος...
post-image Κυπρος

Προδρόμου: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες στις επιλογές για τους Ημικρατικούς

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας...
post-image Κυπρος

Κτήμα Μακένζι: Το ΥΠΕΣ προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανάκτηση του τεμαχίου όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι»...
Load More