Ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου γιορτάζει την Ημέρα Ανέμου

Reading Time: 1 minute

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας (EWEA) όπου ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου (ΣΑΕΚ) είναι πλήρες μέλος από τον Ιούνιο του 2007, έχει καθιερώσει και συντονίζει στις 15 Ιουνίου την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανέμου» από το 2007. Από το 2009 στις 15 Ιουνίου γιορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου».

Στόχος της γιορτής αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων, του κοινού και της σωστής καλλιέργειας και νοοτροπίας των παιδιών και της νεολαίας γενικότερα στην αιολική ενέργεια και τις δυνατότητες του ανέμου για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου από το 2009 συμμετέχει ενεργά στην «Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου» σε κοινές δραστηριότητες με τις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες πραγματοποιούνται στην κάθε χώρα https://globalwindday.org/events/.

Την Πέμπτη 13/06/19 στις 10πμ, ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με ενημερωτικό χαρακτήρα, παρουσιάζοντας σύντομο φιλμάκι για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, σε όλα τα παιδάκια του Λαϊονικού Νηπιαγωγείου Lions στο Στρόβολο στην οδό Αθηναίου 22.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του πρώην Επιτρόπου Περιβάλλοντος και νυν Βουλευτή, (Αναπληρωτή Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος) κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Για εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ως Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου στο παρελθόν τόσο με Κρατικούς αξιωματούχους όσο και με παιδιά από διάφορα σχολεία της Κύπρου μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο.
https://cwea.org.cy/2009-2/

In the news
Load More