Πάρκο-πρότυπο από… την Κίνα στην Πάφο

Reading Time: < 1 minute

Άμεσα αρχίζουν οι εργασίες για κατασκευή του Πάρκου της Κίνας, στην Πάφο.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία A.N. Ioannou Construction Ltd το συμβόλαιο για την κατασκευή του έργου «Αναδιαμόρφωση δημοσίου χώρου πρασίνου σε Πάρκο Κίνας», συνολικής δαπάνης 111.265 ευρώ.

Το πάρκο θα δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, σε τμήμα των οικοπέδων «Αχμέτ Ρασίντ» όπου λειτουργεί και το πάρκο ΟΠΑΠ. Βάσει του συμβολαίου, οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν εντός τριών μηνών.

Δείτε επίσης:  Δωρεάν οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης στο κέντρο της Λεμεσού

Στην εκτέλεση του έργου συμβάλει ενεργά και η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο με το ποσό των 30.000, καθώς και με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ο οποίος έχει ήδη μεταφερθεί από την Κίνα για τον σκοπό αυτό, ύψους 20.000 ευρώ.

Η δημιουργία του πάρκου εντάσσεται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που διατηρεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πάφου με την Πρεσβεία της Κίνας και στοχεύει να αποτελέσει ένα χώρο ψυχαγωγίας και ξεκούρασης για τις οικογένειες των Κινέζων υπηκόων που διαμένουν στην επαρχία της Πάφου, αλλά και σε έναν ακόμη χώρο ποιοτικής ψυχαγωγικής δραστηριότητας για τους ντόπιους κατοίκους της πόλης.

Δείτε επίσης:  Συνάντηση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πάφου, πρόκειται για ένα ακόμη έργο που θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενώ θα αναδεικνύει ταυτόχρονα τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Πάφου.

 

In the news
Load More