Πάφος: Δωρεάν σήμανση και εγγραφή σκύλων

σκύλος
Reading Time: 2 minutes

Στο πλαίσιο του Σχεδίου για δωρεάν σήμανση και εγγραφή σκύλων που διενεργούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Κράτους διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η δωρεάν σήμανση και εγγραφή σκύλων θα διενεργηθεί για τέσσερις συνεχείς μήνες, από 1η Αυγούστου έως 30 Νοεμβρίου 2019 σε παγκύπρια βάση.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις:
-Η πρώτη φάση θα αφορά όλους τους πολίτες, μόνο φυσικά πρόσωπα, που είναι κηδεμόνες σκύλων που ενδιαφέρονται να σημάνουν τα ζώα τους.

-Η δεύτερη φάση θα αφορά ζωοφιλικές οργανώσεις και θα καλύψει τη σήμανση και εγγραφή συγκεκριμένου αριθμού σκύλων που έχουν διαλάθει του κηδεμόνα τους.

Στην Πάφο, η σήμανση των σκύλων θα διενεργείται τη συγκεκριμένη περίοδο από Λειτουργούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κάθε Τρίτη και Πέμπτη, μεταξύ των ωρών 8.30 π.μ. – 2.00 μ.μ. στο Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Πάφου ( τηλ. 26821261), καθώς και στο Αγροτικό Κτηνιατρικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς (τηλ. 26815226)

Η εγγραφή στο Μητρώο Σκύλων θα γίνεται από το προσωπικό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και η σχετική βεβαίωση θα αποσταλεί στη διεύθυνση διαμονής των κηδεμόνων των σκύλων.

Δείτε επίσης:  Δ. Αγλαντζιάς: Φορολογική απαλλαγή σε όσους παραχωρήσουν τα οικόπεδα τους για χώρου στάθμευσης

Κατά την προσπάθεια επικοινωνίας του κοινού με τους συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνων για διευθέτηση της ημέρας προσέλευσης τους για σήμανση των ζώων τους, παρακαλείται το κοινό όπως επιδεικνύει κατανόηση, καλώντας τους ξανά, στην περίπτωση που αυτοί οι αριθμοί τηλεφώνου είναι κατειλημμένοι λόγω εξυπηρέτησης άλλων συμπολιτών μας.

Κατά την επίσκεψη για διενέργεια της σήμανσης, ο κηδεμόνας του σκύλου πρέπει να προσκομίσει μαζί του την ταυτότητά του και το προβλεπόμενο από τη γνωστοποίηση του Διευθυντή ΚΥ βιβλιάριο υγείας του σκύλου (του Παγκύπριου Κτηνιατρικού Συλλόγου). Σε περίπτωση που ο σκύλος δεν προσκομιστεί από τον κηδεμόνα του, το πρόσωπο που θα προσκομίσει το ζώο πρέπει να παρουσιάσει την ταυτότητα του κηδεμόνα του ζώου και σχετική ενυπόγραφη εξουσιοδότηση του από τον κηδεμόνα του ζώου.

Δείτε επίσης:  Νέα αίθουσα πολλαπλής χρήσης «ΚΥΘΡΕΑ»

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και προς αποφυγή ταλαιπωρίας καλούνται οι κηδεμόνες των ζώων όπως προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία μας το συντομότερο για εξυπηρέτηση τους. Οι πολίτες που διαμένουν σε κοινότητες οι οποίοι μεταβαίνουν από τον τόπο διαμονής τους στα αστικά κέντρα συχνά επιβάλλεται να προσκομίσουν τα σκυλιά τους το συντομότερο για σήμανση και να μην αναμένουν τη διοργάνωση των κατά τόπο επισκέψεων του προσωπικού των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στα χωριά για να τα σημάνουν.

Επιπρόσθετα, προκειμένου να αποφευχθεί η όποια αχρείαστη ταλαιπωρία των κηδεμόνων σκύλων και πρόκληση παρεξηγήσεων όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποτείνονται εκ των προτέρων στους πιο πάνω σταθμούς και γραφεία, αναλόγως του ποιο τους βολεύει, για καταγραφή του ονόματος των ενδιαφερομένων και διευθέτηση, καθορισμό/προγραμματισμό της ημερομηνίας κατά την οποία αυτοί θα προσέλθουν στα γραφεία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για σήμανση των ζώων τους.

In the news
Load More