Πανδημοτικό συλλαλητήριο στο Δήμο Γεροσκήπου – Μήνυμα συμπαράστασης από Τουρκοκύπριους

Δήμο Γεροσκήπου
Reading Time: 1 minute

Ο Δήμος Γεροσκήπου χαιρετίζει το πανδημοτικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησε χθες η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών για την Διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου.

Στην αίθουσα του Β’ Δημοτικού Σχολείου, εκατοντάδες δημότες διατράνωσαν την έντονη αντίθεσή τους σε σχεδιασμό που θα προβλέπει τη συνένωση του Δήμου Γεροσκήπου με τον Δήμο Πάφου, χωρίς να προηγηθεί τοπικό δημοψήφισμα.

Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης της διοικητικής αυτονομίας του Δ. Γεροσκήπου και κατά της μετεξέλιξης της Γεροσκήπου σε ενορία ή διαμέρισμα του Δήμου Πάφου.

Οπως αναφέρεται σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, τη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και κινήσεων που τάσσονται υπέρ της διατήρησης της διοικητικής αυτονομίας του Δήμου Γεροσκήπου (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Κ.Σ. ΕΔΕΚ, «Κίνηση Σωτηρίας της Πάφου»), εκπρόσωπος των Αποδήμων Γεροσκήπου, ενώ αναγνώστηκε μήνυμα συμπαράστασης από Τουρκοκύπριους κάτοικους της Γεροσκήπου.

Δείτε επίσης:  Έρχονται 134 χώροι στάθμευσης σε λεωφ. Αγίου Ανδρέου και Καντάρας

Σε ομιλία του, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Γεροσκήπου απορρίπτει την ενοποίηση με τον Δήμο Πάφου και προτείνει τη δημιουργία ενός συμπλέγματος τοπικών αρχών ή δήμου, σε συνεργασία με τις γειτονικές κοινότητες και τις κοινότητες της ανατολικής Πάφου.

Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε σχετικό ψήφισμα στο πλαίσιο του οποίου αναφέρεται ότι οι δημότες Γεροσκήπου, υποστηρίζουν τη διατήρηση της διοικητικής οντότητας του Δ. Γεροσκήπου και ξεκαθαρίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την αυθαίρετη συγχώνευση/διάλυσή του στο πλαίσιο εφαρμογής μιας μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αναφέρεται.

Δείτε επίσης:  Η Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης με απλά λόγια

Καλούν επίσης την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να σεβαστούν τους δημοκρατικούς θεσμούς (η σύσταση του Δήμου Γεροσκήπου έγινε μέσα από τοπικό δημοψήφισμα), την πολιτική και διοικητική αυτονομία του Δήμου Γεροσκήπου, τις βασικές αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την Ευρωπαϊκή Χάρτα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπογράψει και επικυρώσει.

In the news
Load More