Παρέμβαση Δημάρχου Δερύνειας στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Δημάρχου Δερύνειας
Reading Time: 1 minute

Την εισήγηση όπως αποφευχθούν οι περικοπές στα Ταμεία Συνοχής, Αλληλεγγύης και Αγροτικής Πολιτικής, ζήτησε από τον αρμόδιο Επίτροπο Προϋπολογισμού και Ανθρώπινων Πόρων κ. Guenther Oettinger, ο Δήμαρχος Δερύνειας κος Άντρος Γ. Καραγιάννης, στη συζήτηση του θέματος «Εξελίξεις στις Διοργανικές Διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ζήτησε επίσης τη στήριξη των απομακρυσμένων, υποανάπτυκτων και ιδιαίτερα των αγροτικών περιοχών. Ο πρωτογενής τομέας, συνέχισε, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας των νέων, αν τους προσφερθούν τα απαραίτητα κίνητρα.

Δείτε επίσης:  Γ. Καρούσος: Όχι στην αντικατάσταση του Μητροπολιτικού Δήμου Αμμοχώστου

Στο νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, επεσήμανε ο κος Καραγιάννης, δεν θα πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών, πλούσιων και φτωχών χωρών, μικρών και μεγάλων κρατών.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, τόνισε ότι αυτή οφείλεται και στην κλιματική αλλαγή, η οποία προκαλείται από όλα τα κράτη μέλη και γι’ αυτό παρατηρείται το φαινόμενο της δημιουργίας «Κλιματικών Προσφύγων».

Δείτε επίσης:  Προβλήματα από την καθυστέρηση στη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Δερύνειας

Η 136η Σύνοδος της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών πραγματοποιήθηκε από τις 7 – 9 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

In the news
Load More