Πετρίδης για συνενώσεις: Κανένας δεν βρέθηκε να μου πει ότι κάνω παιχνίδια

Reading Time: < 1 minute

Κανένας μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε να μου πει ότι παίζω παιχνίδια», απάντησε σε έντονο ύφος στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Εσωτερικών στον Δήμαρχο Αραδίππου ο οποίος από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha έκανε λόγο για μεσολαβήσεις και για παιχνίδια τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα η Αραδίππου να ενταχθεί στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Μητροπολιτικό Δήμο Λάρνακας.

«Χθες μιλούσα για περισσότερη από μία ώρα για κάθε σενάριο και τεκμηρίωσε όλες τις προτάσεις τις οποίες είχα θέσει. Και μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κανένας να μου πει ότι παίζω παιχνίδια. Γιατί νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα και την εντιμότητα με βάση την οποία προχωρήσαμε. Μίλησε ο Δήμαρχος Αραδίππου για τις μελέτες. Τι έλεγαν οι μελέτες; Δεν ξέρω αν τις διάβασε κάποιος τις μελέτες. Τα σενάρια για την Αραδίππου ήταν δύο. Είτε μπαίνει σε ένα μητροπολιτικό δήμο με τη Λάρνακα, το Μενεού και τα Λιβάδια είτε η Αραδίππου πάει με την Αθηένου. Οι όροι της μελέτης ήταν να ήταν κάπως περιοριστικοί σε ότι αφορά τις κοινότητες. Για αυτό και ενέταξαν το δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού ως οι μόνοι εναλλακτικοί να είναι σε ένα δήμο μαζί με τη Λάρνακα», ανέφερε εξηγώντας ότι η Ορόκλινη εξέφρασε την θέληση να ενταχθεί στον μητροπολιτικό δήμο λόγω του αναπτυξιακού της σχεδίου. Κατ’ επέκταση εξήγησε ότι Μενεού-Δρομολαξιά και άλλες κοινότητες αποφασίστηκε να γίνουν ένας άλλος Δήμος λόγω του φυσικού τους συνόρου.

Δείτε επίσης:  Θεσμική υποχρέωση η Εθνική Αξιολόγηση Κινδύνων

Χθες βράδυ ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης εμφανίστηκε στον Alpha έντονα δυσαρεστημένος για τη γεωγραφική πτυχή της μεταρρύθμισης λέγοντας ότι πολύ πιθανόν ο κ. Πετρίδης να δέχθηκε πιέσεις. Σε νέα του τοποθέτηση στην εκπομπή Alpha Καλημέρα σήμερα, ο Δήμαρχος Αραδίππου ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον Υπουργό Εσωτερικών αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης:  Α. Νεοφύτου: Ενισχύεται η ΚΔ και τα πολιτικά της επιχειρήματα με την προσφυγή στη Χάγη

alphanews.live

In the news
Load More