Πονοκέφαλος η εγκαταλελειμμένη Στέγη Ηλικιωμένων στο συνοικισμό Κόκκινες

Στέγη Ηλικιωμένων στο συνοικισμό Κόκκινες
Reading Time: 1 minute

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπηρεσιακών Λειτουργών του Δήμου Λάρνακας, με τους κατοίκους του Συνοικισμού Κόκκινες.

Κατά την συνάντηση εκτεταμένη αναφορά έγινε στην υφιστάμενη κατάσταση της πρώην Στέγη Ηλικιωμένων και Αναπήρων, η οποία βρίσκεται σε πολύ άθλια κατάσταση. Η συγκεκριμένη Στέγη είναι εγκαταλειμμένη και χρήζει άμεσης κατεδάφισης αλλά και εξυγίανσης του χώρου γιατί αποτελεί εστία τρωκτικών. Επίσης, σε συχνές περιπτώσεις στο συγκεκριμένο χώρο παρατηρήθηκαν φαινόμενα παραβατικότητας και βανδαλισμού.

Δείτε επίσης:  Πρόεδρο Ιρλανδίας: Επίσκεψη ‘’σταθμός’’ η Λάρνακα

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι η Στέγη αυτή εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Κράτους και ότι έχουν γίνει άμεσες προσπάθειες, από μέρους του Δήμου, μέσω του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και κατ’ επέκταση τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, για επίσπευση των διαδικασιών κατεδάφισης.

Δείτε επίσης:  Μεταρρύθμιση ΤΑ: Η Δερύνεια δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία παζαρέματος

Καθότι οι διαδικασίες από μέρος του Κράτους κωλυσιεργούν, ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε όπως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενός μηνός, εάν δεν γίνει καμιά προσπάθεια μέσων των αρμόδιων Υπηρεσιών του Κράτους, θα αναλάβει την κατεδάφιση της, γιατί ο Στέγη αυτή αποτελεί ένα κίνδυνο για την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων του Συνοικισμού.

In the news
Load More