«Πράσινο φως» για την άντληση νερού από τη λίμνη Μεμί

λίμνη Μεμί
Reading Time: 1 minute

Θετικά απάντησαν το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και το Τμήμα Περιβάλλοντος στο αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση νερού από τη λίμνη Μεμί στην κοινότητα Ξυλιάτου, με σκοπό τον εντοπισμό της σορού της ανήλικης Sierra – Graze, ενός εκ των επτά θυμάτων του καθ` ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και παιδιών.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, σημειώνοντας ότι η θετική απάντηση των δύο Τμημάτων θα σταλεί σήμερα και γραπτώς.

Δείτε επίσης:  Στις 0830 θα ανοίξουν τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών της ΑΗΚ τη Δευτέρα

Ο κ. Τράγκολας ανέφερε, επίσης, ότι το νερό που θα αντλείται από τη λίμνη θα διοχετεύεται στον ποταμό που βρίσκεται δυτικά της λίμνης.
Είπε, επίσης, ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η άντληση του νερού και το πότε θα αρχίσει.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είπε ότι οι έρευνες στη λίμνη θα συνεχιστούν σήμερα με τη βοήθεια των καμερών και των δυτών που θα καταδυθούν σε συγκεκριμένα σημεία εντός της λίμνης.

Δείτε επίσης:  Φουρλάς: Προσπάθειες για περισσότερα κονδύλια για τον καρκίνο

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Παρασκευή λήγει και το 7ο διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης που εκδόθηκε εναντίον του 35χρονου υπόπτου στην υπόθεση.

Επίσης, αύριο, στις 5 το απόγευμα, θα τελεστούν στο χωριό Αρεδιού οι κηδείες δυο εκ των θυμάτων και συγκεκριμένα της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea από τη Ρουμανία.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More