Προοπτικές για ανάπτυξη του ψευδοκράτους θα επιδιώξει η Τουρκία

προσφυγικός Κόσμος
Reading Time: 1 minute
Οι προοπτικές της «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, είναι πολύ μεγάλες και μπορούμε πολύ γρήγορα να καλύψουμε την απόσταση για να κάνουμε αυτές τις προοπτικές πραγματικότητα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας, υπεύθυνος για τον συντονισμό για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ σε συνάντηση που είχε χθες με τον «υπουργό εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων», Ερσάν Σανέρ στην Άγκυρα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Σανέρ μετά την συνάντηση με τον κ. Ακντάγ μετέβη στην Κωνσταντινούπολη όπου σήμερα συνεχίζει τις επαφές του. «Εξάλλου, την εδώ και χρόνια ακατανόητη στάση της ε/κ πλευράς μπορούμε εύκολα να την λύσουμε αναπτύσσοντας την ΤΔΒΚ», ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος λέγοντας ότι στο ψευδοκράτος υπάρχει επαρκής ανθρώπινο δυναμικό, πολύ καλά εκπαιδευμένο και μορφωμένο, αλλά και εξειδικευμένοι στον τομέα τους.

Δείτε επίσης:  ΓΓ ΑΚΕΛ: Σε κρίσιμη καμπή το Κυπριακό

Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό, δήλωσε ο Ρετζέπ Ακντάγ λέγοντας ότι από τη μια θα εξηγούν στη διεθνή κοινότητα το δίκαιο του αγώνα της «ΤΔΒΚ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, και η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, θα στηρίξει (αυτόν τον αγώνα). Από την άλλη, συμπλήρωσε, θεωρεί ότι το σημείο στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούν είναι η γρήγορα ανάπτυξη του ψευδοκράτους, φέροντας ως παράδειγμα την ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας, την παιδεία. «Είναι θέμα ενίσχυσης της ευμάρειας των πολιτών. Να αυξηθεί η ευημερία, ο πλούτος. Εγώ σε αυτά επικεντρώνομαι».

Δείτε επίσης:  Δ. Λακατάμιας: Υπέρ της μεταρρύθμισης υπό προϋποθέσεις

Από την πλευρά του ο «υπουργός εργασίας» είπε ότι η «κυβέρνηση» εργάζεται με τον καλύτερο τρόπο για την εφαρμογή του οικονομικού πρωτοκόλλου, προσθέτοντας ότι στον τομέα των κοινωνικών ασφαλίσεων έχει διανυθεί απόσταση και ευχαρίστησε την Τουρκία για την βοήθεια και την τεχνογνωσία στον τομέα αυτό.
ΚΥΠΕ

In the news
Load More