Προχωρά η ανάπλαση της Α’ Δημοτικής Αγοράς Λεμεσού

Δημοτικής Αγοράς Λεμεσού

Την παλιά αίγλη της Α` Δημοτικής Αγοράς επιχειρεί να επαναφέρει ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος ανέθεσε σε κοινοπραξία εταιρειών την ανακαίνιση και διαχείριση του χώρου, που αναμένεται να λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα του 2019.

Τα σχέδια της κοινοπραξίας Prosperity Group, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο ενιαίας διαχείρισης με το Δήμο Λεμεσού για περίοδο 10 χρόνων και με δυνατότητα ανανέωσης για πέντε ακόμη χρόνια, παρουσιάστηκαν σήμερα σε διάσκεψη Τύπου.

Υπενθυμίζοντας πως φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τα εγκαίνια της Α` Δημοτικής Αγοράς, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε πως σήμερα υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία για την αναγέννηση της, καθώς τα τελευταία χρόνια η φθίνουσα πορεία της ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, συνέχισε, μέσα από ανοικτές διαδικασίες δημόσιων προσφορών, αναζήτησε ένα στρατηγικό επενδυτή, για να αναλάβει την ευθύνη της υλοποίησης αυτού του οράματος, «με στόχο, η Αγορά να παραμείνει και να αναβαθμιστεί από άποψη αισθητικής όσο και χρήσεων, ως ένα σημείο αναφοράς για την πόλη, ενισχύοντας την με συμβατές χρήσεις, οι οποίες να συνάδουν με την πρόνοια του Σχεδίου Περιοχής Κέντρου Πόλης».

Οι κατευθυντήριες γραμμές που ο Δήμος έθεσε στις προτάσεις των ενδιαφερομένων, αφορούσαν στη διασφάλιση του παραδοσιακού χαρακτήρα της Αγοράς, στη δημιουργία χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, στην αξιοποιήση της ως τουριστικός και εκπαιδευτικός προορισμός και στη δημιουργία χώρων για διοργάνωση εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσιάστηκαν από την εταιρεία, η νέα Δημοτική Αγορά Λεμεσού θα διαθέτει παραδοσιακά καταστήματα, εστιατόρια, γραφεία, παιδότοπο και χώρο για εκδηλώσεις, ενώ η όλη διαδικασία βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης. Τα προκαταρκτικά σχέδια είναι έτοιμα για έγκριση, ενώ στόχος είναι το συντομότερο να ξεκινήσουν οι εργασίες, ώστε η νέα Δημοτική Αγορά της Λεμεσού να λειτουργήσει πριν από τα Χριστούγεννα του 2019.

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τους διορισμούς σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τους προέδρους και τα μέλη σε δώδεκα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών. Στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) Πρόεδρος...
post-image Κυπρος

Προδρόμου: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες στις επιλογές για τους Ημικρατικούς

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας...
post-image Κυπρος

Κτήμα Μακένζι: Το ΥΠΕΣ προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανάκτηση του τεμαχίου όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι»...
Load More