Προχωρά η διαδικασία ανάπλασης της Μισιαούλη και Καβάζογλου

Reading Time: 1 minute

Έχουν ήδη προκηρυχθεί προσφορές και αναμένουμε υποβληθούν και να αξιολογηθούν, ώστε το έργο ανάπλασης της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου να προχωρήσει το συντομότερο και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που απαιτούνται για εξασφάλιση της συγχρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά ταμεία, δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος προχώρησε σε διακοπή του συμβολαίου με τον υφιστάμενο εργολάβο, λόγω καθυστέρησης στις εργασίες και σύναψη νέας τροποποιητικής συμφωνίας, σύμφωνα με την οποίαν ο εργολάβος θα παραδώσει ολοκληρωμένες τις εργασίες μόνο για τη φάση Α1, στις 15 Νοεμβρίου 2019, και θα απαλλαγεί από την εκτέλεση του υπόλοιπου έργου.

Δείτε επίσης:  Τα 13 σενάρια του ΥΠΕΣ για 14 νέους Δήμους

Σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολαϊδης είπε πως ο Δήμος έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχιστεί το έργο χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και με στόχο να μην χαθεί το τεράστιο κονδύλι των 5,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ.

Απαντώντας σε όσους αναφέρονται στη μεγάλη χρονική διάρκεια του έργου, ο κ. Νικολαϊδης υπενθύμισε πως, πέραν της καθυστέρησης από τον υφιστάμενο εργολάβο, «το έργο έχει μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κλείνει πλήρως ο δρόμος «.

Σεβόμαστε, συνέχισε, τους καταστηματάρχες και γι’ αυτό η κυκλοφορία στο δρόμο δεν θα κλείσει σε καμία περίπτωση και σε κανένα χρονικό διάστημα, αφού θα είναι ανοικτή μια τουλάχιστον λωρίδα, όπως και οι προσβάσεις προς τα καταστήματα.

Δείτε επίσης:  Έρχονται 134 χώροι στάθμευσης σε λεωφ. Αγίου Ανδρέου και Καντάρας

Σε παρατήρηση ότι οι καταστηματάρχες έχουν λάβει γνωμάτευση από ειδικούς πως το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών και όχι 17 μηνών, ο κ. Νικολαϊδης υπέδειξε ότι «το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί κάτω από τους 12 μήνες αν κλείσει πλήρως ο δρόμος, όμως εμείς σεβαστήκαμε το γεγονός πως δεν θέλουν οι καταστηματάρχες να κλείσει εντελώς ο δρόμος».

ΚΥΠΕ

In the news
Load More