Προχωρούν οι διαδικασίες για συγχώνευση ΠΠΕ Πάφος 2017 και Pafos Aphrodite Festival

Δήμαρχος Πάφου
Reading Time: < 1 minute

Με στόχο τη δημιουργία ενός Πολιτιστικού Ιδρύματος που να έχει απήχηση και εκτός Πάφου, προχωρούν οι διαδικασίες για τη συγχώνευση του Οργανισμού ΠΠΕ Πάφος 2017 και της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου και πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Φαίδωνα Φαίδωνος.

Οι διαδικασίες, ανέφερε, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και στο παρόν στάδιο τα της σύστασης του Ιδρύματος επεξεργάζονται δικηγόροι για την νομική πτυχή του θέματος.

Η αρχική ανακοίνωση για τη συγχώνευση των δύο φορέων είχε γίνει σε διάσκεψη Τύπου στη Λευκωσία για την 20η διοργάνωση του φεστιβάλ όπερας στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου.

Δείτε επίσης:  Δ. Αγλαντζιάς: Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αποκατάσταση της Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής

Το Ίδρυμα που θα δημιουργηθεί μετά τη συγχώνευση, εξήγησε, θα έχει το δικό του Διοικητικό Συμβούλιο εντελώς ανεξάρτητο και θα αποτελείται από 7 ή 9 μέλη και κάποια εξ αυτών ίσως να προέρχονται από το Δήμο Πάφου.

Επίσης το Ίδρυμα θα έχει δικό του Καλλιτεχνικό Διευθυντή, δικό του Οικονομικό Διευθυντή και δικό του οίκημα το οποίο θα προικοδοτήσει ο Δήμος Πάφου, που θα του παρέχει ακόμη το απαιτούμενο γραμματειακό και υποστηρικτικό προσωπικό και σταθερή χορηγία.

Δείτε επίσης:  Δ. Λατσιών: Προτεραιότητα μας η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών

Το Πολιτιστικό αυτό Ίδρυμα, είπε ο Δήμαρχος Πάφου στο ΚΥΠΕ, θα έχει αυτοτέλεια, ανεξαρτησία και τη διαχείριση όλων των υποδομών της πόλης όπως το Μαρκίδειο Θέατρο, το Αττικόν, η αίθουσα της Παλαιάς Ηλεκτρικής, το Χάνι, η αίθουσα Εν Πλω και η Πινακοθήκη.

Είπε ακόμα ότι επιστρέφουν στο Δήμο Πάφου οι μετοχές του Πάφος 2017 που δεν κατείχε ο Δήμος, δηλαδή το 33%, ενώ η διαδικασία βρίσκεται προς το τέλος της.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More