fbpx
Sunday, April 11, 2021
9 °c
Nicosia
12 ° Sun
13 ° Mon
15 ° Tue
16 ° Wed
AFTODIOIKISI.COM.CY
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Συνεντευξεις
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Συνεντευξεις
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
AFTODIOIKISI.COM.CY
No Result
View All Result

Πρόεδρος ΕΔΕΚ: Ο αγώνας για απελευθέρωση θα είναι αέναος μέχρι να το πετύχουμε

by Aftodioikisi
December 30, 2019
A A
Σιζόπουλος
3
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Για να «μπορέσουμε να επιτύχουμε, σε προσωπικό επίπεδο, τους στόχους μας θα πρέπει πάνω από όλα να έχουμε πατρίδα», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό και ο αγώνας για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την ενίσχυση της κρατικής της υπόστασης, και ο αγώνας για την απελευθέρωση της πατρίδας μας θα είναι αέναος μέχρι να το πετύχουμε».

«Η ΕΔΕΚ οφείλει και πρέπει να συνεχίσει να είναι στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα. Οφείλει και πρέπει να συνεχίσει να δίνει τις μάχες της σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως με τις θέσεις τις οποίες διατυπώνει και οι οποίες σταδιακά βλέπετε στο πέρασμα του χρόνου ότι επιβεβαιώνονται», πρόσθεσε.

Μιλώντας στην καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας της ΕΔΕΚ, στη Λευκωσία, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι τουλάχιστον κλιματολογικά, ο χρόνος φεύγει πολύ παραγωγικά και όμορφα όπως ακριβώς και την περσινή χρονιά.

«Και είχαμε ευχηθεί ότι και το 2019 θα πρέπει να είναι το ίδιο παραγωγικός ως χρόνος και εποικοδομητικός, όπως υπήρξε και για την γεωργία κατά την προηγούμενη χρονιά. Το 2019 ήταν πολύ σημαντική χρονιά για την ΕΔΕΚ δεδομένου ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019 και η αύξηση των ποσοστών του κόμματος οδήγησε σε μεγάλο βαθμό σε έναν τερματισμό μιας προσπάθειας σκόπιμης αμφισβήτησης, υπονόμευσης και υπόσκαψης του κόμματος μέσα από πάρα πολλές διαδικασίες και μέσα, κατά κύριο λόγο, από στημένες δημοσκοπήσεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Και αυτή η επιτυχία, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ήταν κυρίως αποτέλεσμα της συνδρομής και της προσπάθειας όλων των στελεχών και μελών του κινήματος.

«Γι’ αυτό θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τα μέλη του κόμματος και όσους συνέδραμαν αυτή την προσπάθεια, στήριξαν τις επιλογές της ΕΔΕΚ και έδωσαν αυτή την ώθηση και τη θετική ψήφο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως με αυτά τα δεδομένα το 2020 αποτελεί έναν χρόνο με καινούργιες προκλήσεις για την ΕΔΕΚ διότι ακριβώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα πρέπει να το σταθεροποιήσουμε, να το επιβεβαιώσουμε. Και κυρίως να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την παρέμβαση του κόμματος, την κοινωνική και την πολιτική. Για να το πέτυχουμε όμως αυτό δεν είναι κάτι που θα προκύψει από μόνο του», ανέφερε.

Όπως είπε, χρειάζεται προσπάθεια, αγώνα, χρειάζεται ενότητα «και πάνω από όλα να είμαστε προσγειωμένοι, σοβαροί και εποικοδομητικοί».

«Θα πρέπει να πω πως όλο το προηγούμενο διάστημα αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν τα κύρια στοιχεία τα οποία τα στελέχη του κόμματος ακολούθησαν και γι’ αυτό νιώθω ότι η ΕΔΕΚ αλλάζει μορφή, γίνεται πολύ πιο αποδεχτή από την κοινωνία, πολύ πιο θετική και εποικοδομητική. Και θα πρέπει να το συνεχίσουμε», σημείωσε.

Ο κ. Σιζόπουλος ευχήθηκε σε όλους προσωπική, οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

«Όμως ο καθένας αντιλαμβάνεται πως για να μπορέσουμε να επιτύχουμε σε προσωπικό επίπεδο τους στόχους μας θα πρέπει πάνω από όλα να έχουμε πατρίδα. Γι’ αυτό και ο αγώνας για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την ενίσχυση της κρατικής της υπόστασης, και ο αγώνας για την απελευθέρωση της πατρίδας μας θα είναι αέναος μέχρι να το πετύχουμε», πρόσθεσε.

Η ΕΔΕΚ, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, οφείλει και πρέπει να συνεχίσει να είναι στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα.
«Οφείλει και πρέπει να συνεχίσει να δίνει τις μάχες της σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως με τις θέσεις τις οποίες διατυπώνει και οι οποίες σταδιακά βλέπετε στο πέρασμα του χρόνου ότι επιβεβαιώνονται», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι εκτός από το θέμα του Κυπριακού, «θα πρέπει να συνεχίσουμε και την προσπάθειά μας με το πρόγραμμα που ήδη έχουμε αρχίσει «Δίπλα στον Πολίτη» και την εκστρατεία για την βοήθεια και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όσον αφορά σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, τις εκποιήσεις της κοινωνικής αδικίας που υπάρχουν για την αύξηση των χαμηλών μισθών, των χαμηλών συντάξεων, για τις κοινωνικές παροχές οι οποίες θα πρέπει να παραχωρούνται στους πολίτες, κυρίως για τα θέματα της σωστής λειτουργίας του ΓεΣΥ, για να μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου περίθαλψη στους συμπατριώτες μας αλλά και όλα αυτά τα οποία συνθέτουν μίαν κοινωνία δικαίου και μία κοινωνία που να χαρακτηρίζεται από την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη».

«Με όλα αυτά λοιπόν, Καλή χρονιά, Καλό αγώνα. Συνεχίζουμε στην ίδια πορεία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά», κατέληξε.

Ακολούθως, έγινε η κοπή της βασιλόπιττας και ο τυχερός που θα έβρισκε το φλουρί, κέρδιζε ως δώρο ένα ταξίδι στο νησί Κως.
ΚΥΠΕ

Tags: ΕΔΕΚ
Share3TweetSend

Opinion

Κλιματική αλλαγή και τοπικές αρχές – Γράφει ο Άντρος Γ. Καραγιάννης, Δήμαρχος Δερύνειας

Η Κλαίρη της Αμμοχώστου, η Κλαίρη της Κύπρου μας, η Κλαίρη του Ελληνισμού – Μέρος Α’ – Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη

Οι Νέες Εξελίξεις της Ευρωπαϊκής & Διεθνούς Τυποποίησης για τις Υπηρεσίες Υγείας – Tης Έλενας Δημοσθένους

Κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες του λαϊκισμού – Γράφει ο Άντρος Γ. Καραγιάννης, Δήμαρχος Δερύνειας

Πώς η παιδεία μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη στη μετα-Covid εποχή;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη μετα-κορονοιό εποχή

online

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος

Μισέλ: Πλήρη υποστήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Κύπρο

Η πρώτη «έξυπνη» μάσκα κατά του κορονοϊού

5 πράγματα που ο Bill Gates θέλει να μάθουμε για τις παραλλαγές του COVID

Πρόγραμμα επιτάχυνσης προσφέρει χρηματοδότηση μέχρι και 20.000 ευρώ σε νεοφυείς επιχειρήσεις

Daily Telegraph: 10 ελληνικά νησιά για διακοπές μετά την πανδημία

στρόβολος

Highlights

Αυτοκινητιστική πορεία διαμαρτυρίας – «Όχι στο ασφαλτικό Κόσιης– Αραδίππου»

Ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού για 57 και 58 ετών μόνο

Τα σημεία δειγματοληψίας με rapid test το Σάββατο

Στο Πολυδύναμό Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Πάφου η Ζέτα Αιμιλιανίδου

Έργα που θα γίνουν την Κυριακή θα επηρεάσουν την παροχή νερού στον Άγιο Δομέτιο

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος

Trending

Κοινότητες
Κοινότητες

Διαμαρτυρία εννέα Κοινοτήτων για μετακίνηση εργοστασίων ασφάλτου στο Βασιλικό 

by Aftodioikisi
April 10, 2021

Κρατώντας πανό που έγραφαν «Όχι στο εργοστάσιο ασφάλτου», «Υγεία και ασφάλεια», «Η δυσοσμία στα σπίτια μας», «Γίναμε...

Αναβάθμιση της παραλίας Φοινικούδων συζήτησαν Δήμαρχος Λάρνακας – Χειμερινοί Κολυμβητές

April 10, 2021
στέγαστρο

Τοποθέτησε στέγαστρο στην Έγκωμη ο Υπ. Μεταφορών – Παραμένουν ανοιχτά ζητήματα λέει ο Δήμαρχος

April 10, 2021
ασφαλτικό Κόσιης

Αυτοκινητιστική πορεία διαμαρτυρίας – «Όχι στο ασφαλτικό Κόσιης– Αραδίππου»

April 9, 2021
Πύλη Εμβολιασμού

Ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού για 57 και 58 ετών μόνο

April 9, 2021

Recent News

  • Διαμαρτυρία εννέα Κοινοτήτων για μετακίνηση εργοστασίων ασφάλτου στο Βασιλικό 
  • Αναβάθμιση της παραλίας Φοινικούδων συζήτησαν Δήμαρχος Λάρνακας – Χειμερινοί Κολυμβητές
  • Τοποθέτησε στέγαστρο στην Έγκωμη ο Υπ. Μεταφορών – Παραμένουν ανοιχτά ζητήματα λέει ο Δήμαρχος
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Nicosia, Cyprus
Sunday, April 11, 2021
Clear
9 ° c
45%
8.08mh
-%
20 c 5 c
Sun
22 c 5 c
Mon
24 c 6 c
Tue
26 c 7 c
Wed
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.

No Result
View All Result
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινότητες
  • Κυπρος
  • Διεθνη
  • Συνεντεύξεις
  • Διαδικτυο
  • Άρθρα – Μελέτες

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.