Πρόεδρο Ιρλανδίας: Επίσκεψη ‘’σταθμός’’ η Λάρνακα

Λάρνακα
Reading Time: < 1 minute

Το ενδιαφέρον του για συνεργασία και συμμετοχή της Ιρλανδίας στο « Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Ερευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας» (CMMI) – MaRITeC – X, εξέφρασε ο Πρόεδρος της χώρας Michael D. Higgins, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του την περασμένη εβδομάδα στη Λάρνακα.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Ιρλανδίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας υποδέχθηκε τον Πρόεδρο Higgins στο Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης όπου και έτυχε ξενάγησης.

Η επίσκεψη αποτέλεσε ιδιαίτερο σταθμό για τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας, ο οποίος εξέφρασε κατ’ ιδίαν το ενδιαφέρον του για συνεργασία και συμμετοχή της χώρας του στο CMMI, αφού είχε ενημερωθεί από την Πρεσβεία της χώρας στην Κύπρο και από δύο Ιρλανδούς Εταίρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Σημειώνοντας τη σημαντικότητα του Κέντρου ο Πρόεδρος Higgins, ανέφερε ότι με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η σημασία που έχει η δημιουργία του Κέντρου στη Λάρνακα τόσο για την Κύπρο όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε επίσης:  Ανοικτή Διαβούλευση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

Ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας «ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Λάρνακας για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κέντρο το οποίο θα αποτελέσει ένα περιφερειακό, θεσμικό, επιστημονικό πυρήνα και θα προωθήσει την επιστημονική και επιχειρηματική αριστεία στους τομείς της γαλάζιας οικονομίας. Το Κέντρο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στον Πρόεδρο Higgins θα χρησιμεύσει ως μέσο για την ενεργοποίηση των υφιστάμενων και νέων δυνατοτήτων για την ανάπτυξη ανθρώπινων και υλικών πόρων στον θαλάσσιο τομέα της Κύπρου και θα αποτελέσει μέρος της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας του νησιού».

In the news
Load More