Πρώτη συνεδρία για θέματα ΑΜΕΑ στο Δήμο Λεμεσού

Reading Time: < 1 minute

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24-05-2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου η πρώτη συνεδρία της Ειδικής Επιτροπής, του Δήμου Λεμεσού για θέματα που απασχολούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ).

Στη συνεδρία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, η Γραμματέας της Οργάνωσης Παραπληγικών κα Κατερίνα Παναγιώτου, η Επαρχιακή Οργανωτικός Γραμματέας της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων κα Πετρούλα Ιωάννου, Δημοτικοί Σύμβουλοι μέλη της Ειδικής Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού για θέματα που απασχολούν τα ΑΜΕΑ και λειτουργοί του Δήμου Λεμεσού.

Δείτε επίσης:  Δ. Λευκωσίας: Πρόστιμα σε επικίνδυνες οικοδομές

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην συνεδρία συζήτησε με τις εκπροσώπους των Οργανώσεων ΑΜΕΑ τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Σε πρώτο στάδιο έγινε αναφορά σε προβλήματα που εντοπίστηκαν στην Παραλιακή Λεωφόρο και στην οδό Γλάδστωνος. Τέθηκαν επίσης εισηγήσεις να πραγματοποιηθούν επιτόπου επισκέψεις Δημοτικών Συμβούλων και λειτουργών του Δήμου, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα και να υποβληθούν στην Επιτροπή Τροχαίας και Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού για εξέταση.

Δείτε επίσης:  Α. Βύρας: Προχωρούν οι εργασίες για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών

Τέθηκε επίσης η εισήγηση για υλοποίηση της υφιστάμενης μελέτης διαχείρισης προβλημάτων ΑΜΕΑ στην περιοχή του Κάστρου, με σκοπό να γίνουν διορθωτικές επεμβάσεις στις υφιστάμενες υποδομές ώστε να γίνουν πιο φιλικές για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η επόμενη συνεδρία της Ειδικής Επιτροπής θα συνέλθει το Σεπτέμβριο. Θα ακολουθήσουν και άλλες τακτές συνεδριάσεις.

 

In the news
Load More