ΠτΔ: Οι όροι αναφοράς έχουν συμφωνηθεί ήδη από τις 9 Αυγούστου

Πρόεδρος Αναστασιάδης
Reading Time: 1 minute

Ουδέποτε έχω εμπλακεί σε ένα κατηγορητήριο εναντίον του κ. Ακκιντζί για σωρεία υπαναχωρήσεων που μέχρι σήμερα καταγράφονται, προσπαθώντας να κρατήσω ένα κλίμα καλής και φιλικής σχέσης, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μουσταφά Ακκιντζί επιδίδεται σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών και ερωτηθείς μπορούμε να αναμένουμε στη βάση αυτού του δεδομένου, είπε ότι «μέχρι σήμερα, θα έχετε παρακολουθήσει ότι ουδέποτε έχω εμπλακεί σε ένα κατηγορητήριο εναντίον του κ. Ακκιντζί για σωρεία υπαναχωρήσεων που μέχρι σήμερα καταγράφονται, προσπαθώντας να κρατήσω ένα κλίμα καλής και φιλικής σχέσης.

Δείτε επίσης:  Φουρλάς: Προσπάθειες για περισσότερα κονδύλια για τον καρκίνο

Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ένα. Έκανα σαφέστατη για άλλη μια φορά στον ΓΓ, την πρόθεση, την αποφασιστικότητα, την πολιτική βούληση, την αμετάκλητη, να εργαστώ όπως εργάστηκα και μέχρι το Κραν Μοντανά, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό που να γίνεται αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, που να είναι πριν και πάνω από όλα λειτουργική για να μπορεί να είναι βιώσιμη, με τη δημιουργία ενός κράτους που να είναι απαλλαγμένο από εξαρτήσεις ή από κηδεμόνες».

Δείτε επίσης:  Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας

Ερωτηθείς για τους όρους αναφοράς και τι θα γίνει επ’ αυτού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «για τους όρους αναφοράς καταρχήν θα πρέπει να πω ότι έχουν συμφωνηθεί ήδη από τις 9 Αυγούστου., Επιβεβαιώθηκαν κατά την πρώτη μέρα άφιξης της κας Λουτ, την οποίαν είχαμε ενημερώσει για τις συγκλίσεις που είχαμε πετύχει και η οποία ετοίμασε μια σύντομη κατά τη δική μας επιθυμία δήλωση.

Πέραν τούτου, αν κάποιοι υπαναχωρούν, αν κάποιοι θέλουν να τεθούν προποφασισμένες θέσεις, λυπούμε πάρα πολύ αλλά δεν μπορώ να συμβαδίσω».

In the news
Load More