ΠτΔ: H Λευκωσία πρέπει να καταστεί το διοικητικό κέντρο της Κύπρου (Βίντεο – Φωτογραφίες)

Reading Time: 1 minute

Η πρωτεύουσα πρέπει να καταστεί το διοικητικό κέντρο της Κύπρου, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Λευκωσίας

Μάλιστα ο Πρόεδρος, αποκάλυψε και μερικές από τις συνενώσεις δήμων κατά την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαρακτηριστικά είπε: «Η Λευκωσία προσαρμόζεται με την Αγλαντζιά, την Έγκωμη και τον Άγιο Δομέτιο»

Θέλοντας να καθησυχάσει τους πιθανόν δυσφορούντες δημάρχους, όπως τους αποκάλεσε ο Πρόεδρος, τόνισε ότι θα πρόκειται για δημιουργία διαμερισμάτων του δήμου και θα έχουν επαρκή εκπροσώπηση.

Δείτε επίσης:  Σε κρίσιμη καμπή η μετακίνηση πετρελαιειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα

«Πρέπει να σχεδιάζουμε τέτοιους δήμους,  με συνέργειες που να προωθούν και να προσελκύουν επενδύσεις. Σταδιακά θα πρέπει σιγά σιγά να δημιουργούμε διοικητικές περιοχές. Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα μέσα από τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δίνουμε όραμα εκτέλεσης έργων στους δήμους», εξήγησε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων και με τις σωστές διαβουλεύσεις, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λάβει σάρκα και οστά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Δείτε επίσης:  Παρουσιάστηκε ο απολογισμός τριετίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

Τέλος αναφέρθηκε στους δημότες, τους πολίτες που κυκλοφορούν στη Λευκωσία ζητώντας την κατανόηση τους για τα εν εξελίξει εργοτάξια και ζήτησε την υπομονή τους καθώς τα έργα θα μεταμορφώσουν τη Λευκωσία, το διοικητικό κέντρο της Κύπρου και θα  υπάρχουν ευκαιρίες επενδύσεων που θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων.

 

In the news
Load More