Πυρά κατά Φαίδωνος από δημοτικές ομάδες

Reading Time: 2 minutes

Οι δημοτικές ομάδες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ στο δήμο Πάφου εξέδωσαν ανακοινώσεις ,τις οποίες συνυπογραφούν και οι επαρχιακές επιτροπές των δυο κομμάτων, με τις οποίες εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο διοίκησης του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνος Φαίδωνα, όπως αναφέρουν.

Καταγγέλλουν δημόσια για ακόμη μια φορά, αναφέρουν, τις ετσιθελικές του ενέργειες όσον αφορά το δημοκρατικό διάλογο και τη διαδικασία ψηφοφορίας για λήψη σοβαρών αποφάσεων που αφορούν τα συμφέροντα των πολιτών. Στις ανακοινώσεις των δυο κομμάτων προστίθεται ότι , όταν και εφόσον διαβλέπει ο δήμαρχος ότι οι δικές του θέσεις θα απορριφθούν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με απαράδεκτες δικαιολογίες παραπέμπει τη ψηφοφορία στις ελληνικές καλένδες. Τελευταίο παράδειγμα, σημειώνουν, ήταν ο τρόπος που ενήργησε στην τελευταία συνεδρία του Σώματος με θέμα την εκλογή δημαρχεύοντα για την περίοδο απουσίας του τον Αύγουστο όπου τελικά η συνεδρία δεν έγινε και ο δήμος παρέμεινε ακέφαλος για 4 μέρες.

Δείτε επίσης:  Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για τη συμμετοχή του στον Διαγωνισμό Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Εθελοντισμού 2021

Στις ανακοινώσεις τα δυο κόμματα επικαλούνται και άλλα παρομοια παραδείγματα, όπως τις περιπτώσεις του νομικού συμβούλου όπου εκκρεμεί η υπόθεση για δυο και πλέον χρόνια και την περίπτωση της ανακατασκευής της λεωφόρου Ελλάδος όπου δεν έχει ακόμη συζητηθεί το θέμα στην ολομέλεια, σημειώνοντας ότι καταγγέλλουν σε όλα τα θεσμικά όργανα του κράτους τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες που ακολουθεί ο Φαίδωνας Φαίδωνος στον Δήμο Πάφου και απαιτούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για τη συμμόρφωση του.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος που κλήθηκε από το ΡΙΚ να απαντήσει στις επικρίσεις των δυο δημοτικών ομάδων επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί συνολικά την επομένη εβδομάδα. Για το ζήτημα ωστόσο της λεωφόρου Ελλάδος σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην εκτελεστεί το έργο . Αν θέλετε να πούμε ένα μεγάλο όχι στην νησίδα είναι πολύ εύκολο, σημειώνει, το κονδύλι όμως των 7 εκατομμυρίων, εκτιμά ο δήμαρχος Πάφου ότι θα χαθεί και ο δρόμος ίσως γίνει μετά το 2025. Κάποιοι για να ικανοποιήσουν ψηφοφόρους και μικροπολιτικές σκοπιμότητες , συνεχίζει, τρέχουν να ταυτιστούν με μια μικρή μερίδα και δεν βλέπουν το καλό που θα έχει η επαρχία. Από την Λεωφόρο Ελλάδος , κατέληξε ο δήμαρχος Πάφου, υπάρχουν , 20 χιλιάδες διελεύσεις την ημέρα αν αυτό λέει κάτι σε κάποιους.

Δείτε επίσης:  Ο Επίτροπος Εθελοντισμού βράβευσε τους ‘’Μικρούς Εθελοντές’’

Πηγή: riknews

In the news
Load More