Ρεκόρ Γκίνες στον Παραδοσιακό χορό ΣΟΥΣΤΑ ο Δήμος Αγίας Νάπας

Reading Time: < 1 minute

Με 450 χορευτές, ο Δήμος Αγίας Νάπας κατάφερε στην πρόσφατη προσπάθεια του να καταρρίψει, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Γκίνες, το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 352, για τον μεγαλύτερο αριθμό χορευτών στον παραδοσιακό χορό “Σούστα”.

Σε μια άρτια, από πλευράς οργάνωσης, εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στο χώρο στάθμευσης του παραλιακού μετώπου οι 450 χορευτές, 22 Χορευτικών Συγκροτημάτων απ’ όλη την Κύπρο, ντυμένοι με τις παραδοσιακές Κυπριακές στολές χόρεψαν με συγχρονισμένα βήματα για πέντε συνεχόμενα λεπτά.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι ο Δήμος έχει καθιερώσει τη διοργάνωση εκδήλωσης για κατάρριψη ενός νέου ρεκόρ Γκίνες στο πλαίσιο πάντοτε του Φεστιβάλ και αυτό πρόσθεσε είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να προβάλουμε τα ήθη, τα έθιμά μας και γενικά τον πολιτισμό μας στο εξωτερικό. Ο κ. Καρούσος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες που αγκάλιασαν με θέρμη την προσπάθεια του Δήμου, τονίζοντας ότι χωρίς τη συμμετοχή τους δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση καθώς και σε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση της. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη, ο οποίος έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του.

Δείτε επίσης:  Ο Επ. Εθελοντισμού συγχαίρει το Δήμο Στροβόλου για την υποψηφιότητα για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Εθελοντισμού

Ο κ. Γιαννάκη παίρνοντας το λόγο επεσήμανε ότι για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός και πόσο σημαντικό είναι να ενεργοποιούνται οι πολίτες στα κοινά. Αυτά τα 450 άτομα πρόσθεσε συμβάλλουν σημαντικά στην προβολή της Κύπρου και του πολιτισμού της στο εξωτερικό και αυτό τόνισε, είναι που θέλουμε από τους πολίτες, δηλαδή να ενδιαφέρονται και να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο για μια καλύτερη κοινωνία και για μια καλύτερη πολιτεία.

Δείτε επίσης:  Παραλείψεις και λάθη δείχνει έρευνα για ποδηλατοδρόμους στη Λεμεσό

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού συνεχάρη τον Δήμο Αγίας Νάπας για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει όπως τη σημερινή προκειμένου να καταλάβει μια ακόμα θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες με ακόμα ένα πολύ καλό παραδοσιακό χορό.

In the news
Load More