Σίμος Ιωάννου: Και τώρα Αμμόχωστος

Σίμος Ιωάννου
Reading Time: < 1 minute

Ο Σίμος Ιωάννου με το σύνθημα «Και τώρα Αμμόχωστος», υπέβαλε σήμερα την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της πόλης της Αμμοχώστου. Τον κ. Ιωάννου πρότεινε ο Κίκης Καζαμίας και υποστήριξε η Σταύρη Καλοψιδιώτου.

Η υποψηφιότητα του κ. Ιωάννου στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος σε δήλωσή του σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «μπροστά στον ορατό κίνδυνο της διχοτόμησης, είναι η ώρα που πρέπει να δράσουμε και να αντιδράσουμε για να απαιτήσουμε την άμεση επιστροφή των νόμιμων κατοίκων στα πλαίσια των ψηφισμάτων του ΟΗΕ υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ, ως καταλύτη συνολικής διευθέτησης», καταθέτοντας την βούλησή του να υπηρετήσει «την πόλη μας, που υπηρετώ 30 και πλέον χρόνια».

Ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Αμμοχώστου γεννήθηκε το 1955 στη συνοικία του Αγίου Λουκά. Το πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή τον βρήκαν να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Ακολούθως έφυγε για σπουδές, σπούδασε στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης και συνέχισε να εργάζεται στο Εθνικό Νοσοκομείο Υγείας και Αθλητισμού της Βουδαπέστης, παίρνοντας την ειδικότητα της αθλητιατρικής και της ορθοπεδικής. Από το 1988, όταν επέστρεψε στην Κύπρο, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε επίσης:  Βραβεύτηκε ο Δ. Λευκωσίας ως η «Καλύτερη Τοπική Αρχή»

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο κ. Ιωάννου ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα στα δημόσια κοινά, και, μεταξύ άλλων, διετέλεσε, από το 1989 μέχρι και το 2016 δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αμμοχώστου, με συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές. Από το 2011 μέχρι το 2016, διετέλεσε αντιδήμαρχος του Δήμου Αμμοχώστου. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας και της «Καρμιώτισσας Πάνω Πολεμιδιών».

Δείτε επίσης:  Ο Δήμαρχος Λάρνακας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ

In the news
Load More