Σειρά εκδηλώσεων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από τον Δήμο Πάφου

Reading Time: 1 minute

Σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» οργανώνει και φέτος ο Δήμος Πάφου. Στόχος των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Κορύφωση των εκδηλώσεων για το 2019 αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Δείτε επίσης:  Ενώπιον Δημάρχων Λευκωσίας το κυκλοφοριακό της Λευκωσίας

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα με τίτλο «Περπατώ στη Γειτονιά μου με Ασφάλεια». Η εκκίνηση θα δοθεί στο κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού Κάτω Πάφου στις 3.00 μ.μ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινοτικού Εθελοντισμού Κάτω Πάφου και την Κοινοτική Αστυνόμευση. Θα ακολουθήσουν άλλες δυο εκδηλώσεις την Τετάρτη 18 Σεπτέμβριου με τίτλο «Μαθαίνω να περπατώ με ασφάλεια στο κέντρο της πόλης μου» με εκκίνηση από την Πλατεία Κέννεντυ.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου πάλιν στην κεντρική πλατεία της Πάφου με ποδηλατικό γύρω με τίτλο «Παντού με ποδήλατο».

Δείτε επίσης:  Προβλήματα από την καθυστέρηση στη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Δερύνειας

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Με τις εκδηλώσεις αυτές ο Δήμος Πάφου θέλει να δώσει το μήνυμα ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε εναλλακτικά μέσα μαζικής μεταφοράς μας για τη διακίνηση μας στην πόλη μας. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο διατηρούμαστε σε καλή φυσική κατάσταση αλλά συμβάλλουμε ενεργά στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου.

In the news
Load More