Σε νέα διαβούλευση για τα οδικά έργα στην Αγλαντζιά σκοπεύει να προχωρήσει ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς

Χαράλαμπος Πετρίδης
Reading Time: 2 minutes
Σε νέα διαβούλευση για τα οδικά έργα στην Αγλαντζιά σκοπεύει να προχωρήσει ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Χαράλαμπος Πετρίδης, μετά και από τη σημερινή υποβολή γραπτού υπομνήματος από επηρεαζόμενους καταστηματάρχες της περιοχής που ζητούν δρόμο διπλής κατεύθυνσης. Αλλαγή των σχεδίων για ένα πιο «ανθρώπινο» δρόμο ζητά από την πλευρά του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Ο κ. Πετρίδης είχε το πρωί της Τρίτης συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη και μέλη της Κίνησης «Μαζί για την Αγλαντζιά», με τους οποίους συζήτησε, στην παρουσία τεχνοκρατών του Δήμου, τη διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των Λεωφόρων Αγλαντζιάς και Ακαδημίας, αλλά και τις επιπτώσεις στο δάσος Ακαδημίας.

Συζήτησαν επίσης τις δυνατότητες για αλλαγή των σχεδίων, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στο κρατικό δάσος, στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων, αλλά και στη βιωσιμότητα των καταστηματαρχών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Οικολόγων, η κύρια απαίτηση αφορά την αλλαγή των σχεδίων, στη βάση της εισήγησης του αρχιτέκτονα Κ. Μαραθεύτη για κατασκευή δύο λωρίδων, με πεζοδρομία και ποδηλατοδρόμο.

Δείτε επίσης:  Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης σε Δήμους

Το δεύτερο «μέτωπο αγώνα» σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, είναι ο κυκλικός κόμβος στη συμβολή των λεωφόρων Αγλαντζιάς και Ακαδημίας. Εφόσον υιοθετηθεί η εισήγηση για δύο λωρίδες, δεν θα χρειαστεί η κατασκευή του κόμβου, αν όμως δεν επιτευχθεί αυτό το σενάριο «θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα χαρακτηριστικά του κόμβου, ώστε να μην επηρεάσει, όπως επηρεάζει με το σημερινό σχεδιασμό, το κρατικό δάσος Ακαδημίας», είπε ο κ. Περδίκης.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση, ο Πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι «έχουμε ξαναθέσει το ζήτημα της αλλαγής της μορφής του δρόμου», ώστε από δρόμο μεγάλων ταχυτήτων να μετατραπεί σε εμπορικό δρόμο με ανθρώπινο χαρακτήρα και χαμηλό όριο ταχύτητας.

Γίνεται προσπάθεια για να αλλάξουν τα σχέδια στον κυκλικό κόμβο, για να περιοριστούν οι επιπτώσεις πάνω στο κρατικό δάσος της Ακαδημίας, συμπλήρωσε. Κατέληξε, λέγοντας ότι «είμαστε σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς για να προωθήσουμε τις κοινές θέσεις».

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς ανέφερε από την πλευρά του ότι σήμερα παρουσιάστηκε γραπτώς ένα υπόμνημα από τους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, που αριθμούν περί τα 100 άτομα και ζητούν να υλοποιηθεί η πρόταση Μαραθεύτη.

Δείτε επίσης:  Τις δράσεις του Δήμου Κυθρέας στην προσφυγιά συζήτησαν Σιζόπουλος και Καρεκλάς

«Οφείλουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση και εφόσον υπάρχει γραπτό υπόμνημα μπροστά μας με την απαίτηση των πολιτών, να προχωρήσουμε εκ νέου σε νέα διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς» είπε ο κ. Πετρίδης.

Πρόσθεσε ότι την Πέμπτη θα ενημερωθεί σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο για το υπόμνημα, όπως και για κάποιες τροποποιήσεις που αποστάλθηκαν σήμερα το πρωί γραπτώς από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

«Θα προσπαθήσουμε και πάλι με τα εμπλεκόμενα μέρη να κάνουμε νέες διαβουλεύσεις» για τα δύο ξεχωριστά ζητήματα, την σμίκρυνση και μετατόπιση του άξονα του κυκλικού κόμβου νοτιότερα, αλλά και τη διαχείριση του οδικού δικτύου, με τη μετατροπή του σε διπλής κατεύθυνσης, είπε ο Δήμαρχος.

Όσον αφορά τη μορφή της διαβούλευσης, ο κ. Πετρίδης παρέπεμψε τέλος στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More