Στην αναμονή για τις αποφάσεις του ΥΠΕΣ η Ένωση Δήμων

Ένωση Δήμων
Reading Time: 2 minutes

Την απόφαση όπως διαβιβαστούν στον Υπουργό Εσωτερικών όλα τα θέματα που έχουν τεθεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου, που έγινε στις 16 Απριλίου 2019 και την αναμονή των τοποθετήσεων του, συμφώνησε την Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, σε συνεδρία της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δήμων Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων, θα αποσταλούν τα θέματα που έχουν τεθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων στον αρμόδιο Υπουργό αναμένοντας τις τελικές του θέσεις. Μετά τις τοποθετήσεις του Υπουργού για τα εν λόγω θέματα, η Εκτελεστική Επιτροπή θα συγκαλέσει νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την μεταρρύθμιση.

Δείτε επίσης:  Α. Βύρας: Προχωρούν οι εργασίες για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών

«Αποφασίσαμε ότι ως εκτελεστική θα αποστείλουμε στον αρμόδιο Υπουργό τα θέματα που έχουν τεθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων και θα αναμένουμε τις τελικές του θέσεις. Όταν έχουμε τις τελικές θέσεις του Υπουργού Εσωτερικών θα οδηγηθούμε σε μια νέα Γενική Συνέλευση όπου θα παρθούν οι τελικές μας αποφάσεις για την μεταρρύθμιση».

Αντίθετο βρίσκει η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνος ο οποίος σε δηλώσεις του στην Αυτοδιοίκηση, υποστηρίζει πως η προσπάθεια η οποία γίνεται να εισαχθεί στο διάλογο η πιθανότητα δημοψηφίσματος από τον κάθε Δήμο που θα συνενωθεί με οποιοδήποτε άλλο Δήμο, τορπιλίζει την προσπάθεια για μεταρρύθμιση.

Δείτε επίσης:  Δ. Λατσιών: Προτεραιότητα μας η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών

«Παρόλο που ακούγεται ως μια δημοκρατική ενέργεια, εντούτοις αυτοί που την θέτουν πάνω στο τραπέζι, στην ουσία προσπαθούν να τορπιλίσουν την διαδικασία της μεταρρύθμισης αφού καλά γνωρίζουν ότι μικρές τοπικές κοινωνίες καθοδηγούμενες από συμφέροντα αξιωματούχων, θα καταψηφίσουν την συνένωση και στην ουσία θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην όλη μεταρρύθμιση. Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της κρίσιμης μάζας, πληθυσμιακής και γεωγραφικής τότε μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει. Η παραδοχή του προέδρου ότι όντως οι ψηφοφορίες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση ήταν προβληματικές δεν νομιμοποιεί κανέναν να φέρει στο παρόν στάδιο το θέμα του δημοψηφίσματος».

In the news
Load More