Στην Κύπρο η σορός του Δημάρχου Αμμοχώστου

Αμμοχώστου
Reading Time: < 1 minute

Στις δώδεκα και τέταρτο το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας το αεροσκάφος της Olympic Air που μετέφερε στην Κύπρο από την Αθήνα τη σορό του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού. Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 και ενώ βρισκόταν στο νησί της Κω για διακοπές με τη σύζυγο του Αλεξάνδρα.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες μέσω του Τμήματος Τελωνείων, η σορός παραλήφθηκε από Γραφείο Κηδειών και μεταφέρθηκε στη Λευκωσία για την εξόδιο ακολουθία που θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο στις πέντε το απόγευμα τη Δευτέρα 22 Ιουλίου.

Παρών στην άφιξη της σορού του Αλέξη Γαλανού στο αεροδρόμιο Λάρνακας ήταν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμμοχώστου, τα οποία την συνόδευσαν στη Λευκωσία.

Δείτε επίσης:  Το Σάββατο η Χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Εμπορικό Κέντρο Λάρνακας

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στη σορό του Δημάρχου Αμμοχώστου στο νοσοκομείο της Κω, ο θάνατος του Αλέξη Γαλανού οφείλεται σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο Δημαρχεύων Αμμοχώστου Χρύσανθος Ζαννέττος μιλώντας στο ΚΥΠΕ, είπε ότι σε έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου που πραγματοποιήθηκε χθες «αποφασίστηκε όπως κηρυχθεί 40ήμερο πένθος κατά τη διάρκεια του οποίου οι σημαίες στα κτίρια του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό και του Πολιτιστικού Κέντρου στη Δερύνεια θα κυματίζουν μεσίστιες».

Αποφασίστηκε επίσης όπως “η κηδεία του Αλέξη Γαλανού τελεσθεί με δαπάνη του Δήμου Αμμοχώστου και σ’ αυτήν θα παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου και το προσωπικό του Δήμου. Τα γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου και το Πολιτιστικό Κέντρο θα παραμείνουν κλειστά τη ημέρα της κηδείας, ενώ θα ανοίξουν Βιβλία Συλλυπητηρίων για κρατικούς αξιωματούχους και το κοινό στα γραφεία του  Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στη Δερύνεια και στα Γραφεία της Ένωσης Δήμων στη Λευκωσία».

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λεμεσού 9 - 16 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με τον Δημαρχεύων Αμμοχώστου «το Δημοκρατικό Συμβούλιο θα μελετήσει στο εγγύς μέλλον περαιτέρω τρόπους για να τιμηθεί ο Αλέξης Γαλανός».

Πηγή: alphanews.live

In the news
Load More