Στις 28 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με ΓΓ ΟΗΕ

Reading Time: 2 minutes

Στις 28 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στην αμερικανική μεγαλούπολη την ερχόμενη εβδομάδα για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, την οποία όπως έχει γίνει γνωστό θα προσφωνήσει στις 27 Σεπτεμβρίου. Κατά την παραμονή του εκεί αναμένεται να έχει επίσης σειρά διμερών επαφών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από την Κύπρο στις 19 του μήνα για το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας για να συμμετάσχει στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο φιλοξενεί η προεδρεύουσα της ΕΕ, Αυστρία.

Τη Δευτέρα 17 του μήνα είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με τον `Ελληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Αναστασιάδης και Τσίπρας θα έχουν διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, ενόψει των εξελίξεων που αναμένονται μετά και την ολοκλήρωση των επαφών της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία θα ενημερώσει τον Αντόνιο Γκουτέρες για τα αποτελέσματα των συζητήσεών της με τις δυο πλευρές στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ .

Δείτε επίσης:  Καρούσος: Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν δημόσιες μεταφορές

Αναστασιάδης και Τσίπρας θα συζητήσουν επίσης για τις τριμερείς συνεργασίες των δυο χωρών με χώρες της περιοχής και την Τριμερή Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

Χθες οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, Νίκος Χριστοδουλίδης, Νίκος Κοτζιάς και Σάμεχ Σούκρι είχαν συνάντηση στο Κάιρο και όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές «πραγματοποίησαν μία ωφέλιμη και πολύ εποικοδομητική συζήτηση, και προέβησαν σε ανταλλαγή απόψεων για το επίπεδο συνεργασίας των τριών χωρών αλλά και για τους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης αυτής της τριμερούς συνεργασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εξετάστηκαν και ιδέες για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας.

Δείτε επίσης:  ΣΕΚ: «Εγκληματική» η καταψήφιση της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρητών

Αρμόδια πηγή είχε πει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη Λευκωσία, αναφερόμενη στο θέμα της διοχέτευσης του φυσικού αερίου του κοιτάσματος «Αφροδίτη» προς την Αίγυπτο, πως σύντομα αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της διακρατικής συμφωνίας της Κύπρου με τη χώρα αυτή.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως χθες μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα πως η συνάντηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More