Συμμετοχή Δήμου Αθηένου στην 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive

BeActive
Reading Time: 1 minute

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει και φέτος στην 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τις 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2019 από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «η Αθηένου θα είναι για την περίοδο αυτή ένα «ενεργό αθλητικό χωριό», «#BeActive Sport Village», αφού έχουν προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθούν 14 αθλητικές δραστηριότητες, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους (ΑΓΟ), τοπικούς αθλητικούς φορείς, σωματεία, σχολές χορού και πολιτιστικούς ομίλους, ιδιωτικά γυμναστήρια και άλλους».

Προστίθεται ότι «για ολόκληρη την εβδομάδα όλα τα προγράμματα του ΑΓΟ θα είναι ανοικτά για όλους, μικρούς και μεγάλους, με δυνατότητα δοκιμής και συμμετοχής χωρίς καμία υποχρέωση. Αναμένεται αυξημένο το ενδιαφέρον για συμμετοχή τόσο από παιδιά δημοτικής και γυμνασιακής ηλικίας, όσο και από ενήλικες, αλλά και από άτομα τρίτης ηλικίας».

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Στροβόλου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Η επίσημη έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο αμφιθέατρο του γυμνασίου Αθηένου, με χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Κυριάκο Καρεκλά και χορευτική φιέστα με τη συμμετοχή πολιτιστικών ομίλων και ιδιωτικών σχολών χορού. Μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι ποδηλασία, πεζοπορία και πορείες ανώμαλου δρόμου, κολύμβηση, ποδοσφαιρικές συναντήσεις, τουρνουά χάντμπολ, αγώνας φούτσαλ, αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης πιγκ-πογκ και διαλέξεις σε παιδιά από διατροφολόγο.

Δείτε επίσης:  Ενώπιον Δημάρχων Λευκωσίας το κυκλοφοριακό της Λευκωσίας

Στόχος της συμμετοχής του Δήμου Αθηένου στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive είναι «να ενισχυθεί το μήνυμα της ενεργοποίησης των πολιτών για ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητά τους, για μια πιο υγιή και καλή ζωή».

Ο Δήμος Αθηένου εκφράζει «ευχαριστίες στον Κυπριακό Οργανισμού Αθλητισμού, ο οποίος είναι ο Εθνικός Συντονιστής της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και καλεί το κοινό να συμμετάσχει στις δράσεις. Καλεί επίσης τον κόσμο σε ευαισθητοποίηση για κοινό όφελος από τη συμμετοχή στην φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό ώστε να γίνει βίωμα όλων το σλόγκαν «Να είμαστε ενεργοί – # BeActive».

In the news
Load More