Συμμετοχή Δ. Λευκονοίκου στην 30η Σύνοδο Διεθνούς Οργάνωσης Πόλεων Αγγελιαφόρων της Ειρήνης

Reading Time: 1 minute

Στα πλαίσια της «30ης Συνόδου της Διεθνούς Οργάνωσης των Πόλεων Αγγελιαφόρων της Ειρήνης» στο Σαράγιεβο, στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2019, συμμετέχει η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Γιαννάκη Σακαλλή.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, η Δήμαρχος παρουσίασε εργασία της για τα 80χρονα του Δήμου Λευκονοίκου με ταυτόχρονη παρουσίαση με power point εικόνων από την ειρηνική ζωή στο Λευκόνοικο, από την προσφυγιά, και από τη σημερινή δράση του Δήμου.

Δείτε επίσης:  Το Αρχειακό Υλικό του Δήμου Λύσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για ψηφιοποίηση

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Η παρουσίαση προκάλεσε και φέτος συναισθηματική φόρτιση σε όλους τους συνέδρους, όπως και πέρσι στο Βόλγκογκραντ, πρώην Στάλινγραντ».

Σημειώνεται ότι «η αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκονοίκου συμμετείχε στη Σύνοδο μαζί με αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου, με τον Δήμαρχο, κ. Βίκτορα Χατζηαβραάμ, και τη Δημοτική Σύμβουλο, κ. Κάτια Χαμπή, όπως και με αντιπροσωπεία του Δήμου Κερύνειας, με την Αντιδήμαρχο, κ. Μαρία Κουρούγιαννη, και τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Άκη Βιολάρη».

Δείτε επίσης:  Το Αρχειακό Υλικό του Δήμου Λύσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για ψηφιοποίηση

Πρέπει να τονιστεί ότι η Γενική Συνέλευση ασχολήθηκε κυρίως με θέματα που αφορούν την μετανάστευση και την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα αναφέρθηκαν και οι προσπάθειες που καταβάλλει η κάθε πόλη ξεχωριστά για την προώθηση της υπόθεσης της ειρήνης.
Τέλος, σημειώνεται ότι «ο Δήμαρχος Μόρφου, κ .Βίκτωρ Χατζηαβραάμ, εξελέγη για άλλη μια τριετία ως ένας από τους συμπροέδρους της IAPMC, της Διεθνούς Οργάνωσης των Πόλεων Αγγελιαφόρων της Ειρήνης».

In the news
Load More