Συνάντηση Δημάρχου Αθηένου και Αυστραλού Ύπατου Αρμοστή

Αθηένου
Reading Time: 2 minutes

Την υπόσχεση στον Δήμαρχο Αθηένου να βοηθήσει όσο μπορεί στο θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροϊου και να εγείρει το ζήτημα όπου του δίνεται η ευκαιρία, έδωσε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στη Κύπρο Sam Beever, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηένου.

Οπως αναφέρεται, ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του σε προγραμματισμένη επίσκεψη τον κ. Beever, «ο οποίος ενδιαφέρθηκε να μάθει για την κατάσταση της Αθηένου».

Προστίθεται ότι ο Δήμαρχος εξήγησε στον Ύπατο Αρμοστή «ότι συνεπεία της τουρκικής εισβολής του 1974, η Αθηένου υπέστη συντριπτικό πλήγμα και ότι είναι ο μοναδικός «ελεύθερος» Δήμος της Κύπρου που έχασε το 80% της γης του, που είναι ολόκληρος μέσα στη νεκρή ζώνη και με τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής να βρίσκονται στις τρεις πλευρές του Δήμου, πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή», παρουσιάζοντάς του σχετικό χάρτη.

Δείτε επίσης:  Τις δράσεις του Δήμου Κυθρέας στην προσφυγιά συζήτησαν Σιζόπουλος και Καρεκλάς

Ο κ. Καρεκλάς ανέφερε ότι με τη διάνοιξη του δρόμου Αθηένου – Λευκωσίας μέσω Πυροΐου η απόσταση Αθηένου – Λευκωσίας καλύπτεται σε 10 λεπτά, αντί 45 – 60 λεπτά που χρειάζονται σήμερα, κάτι που συνεπάγεται πιο πολλά καύσιμα, πιο πολλές φθορές των οχημάτων και πιο πολύ χρόνο από και προς Λευκωσία».

Επίσης σημείωσε «οι σπουδαστές αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκια και να διαμένουν στη Λευκωσία, ενώ θα μπορούσαν σε ελάχιστο χρόνο να πηγαινοέρχονται από το σπίτι τους στα πανεπιστήμια και οι οικογένειές τους να μην αναγκάζονταν να πληρώνουν δυσβάστακτα ενοίκια». Ταυτόχρονα, είπε με το άνοιγμα της διόδου Πυροΐου, η είσοδος της Λευκωσίας θα αποσυμφορηθεί, καθώς οι κάτοικοι της νότιας και ανατολικής Κύπρου, όπως και οι Τ/κ που επισκέπτονται τις ελεύθερες περιοχές και επιστρέφουν μέσω Λευκωσίας στα κατεχόμενα, θα χρησιμοποιούν αυτόν τον δρόμο και η τροχαία κίνηση θα διευκολυνθεί.

Δείτε επίσης:  Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης σε Δήμους

Ο Sam Beever, σημειώνεται στο δελτίο Τύπου μετά την ενημέρωση που έτυχε από τον Δήμαρχο «αντιλήφθηκε το πρόβλημα από τη μη διάνοιξη της διόδου Πυροΐου και την αδικία που συντελείται στην περιοχή και υποσχέθηκε ότι όπου του δίνεται η ευκαιρία θα εγείρει το θέμα και θα προσπαθήσει όσο μπορεί να βοηθήσει. Επίσης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα διάφορα προγράμματα και ασχολίες των κατοίκων της Αθηένου».

Στη συνέχεια «ξεναγήθηκε στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο, όπου είδε τα αρχαιολογικά, εκκλησιαστικά και εθνογραφικά δείγματα που εκτίθενται εκεί, ενώ ενημερώθηκε για τη ζωή της Αθηένου από τα πολύ παλιά χρόνια».

Ο κ. Beever εξέφρασε «ευχαριστίες στον Δήμαρχο για τη συνάντηση, υποσχέθηκε να είναι δίπλα στην Αθηένου με όποιο τρόπο μπορεί και πήρε μαζί του αντίγραφο του χάρτη στον οποίο φαίνεται η οδική απομόνωση του Δήμου».

In the news
Load More