Συνάντηση Δημάρχου Πάφου με Σιζόπουλο – Συμφώνησε ότι το Α.Ξ.Ι.Κ. πρέπει να βρίσκεται σε τουριστική περιοχή

Συνάντηση Δημάρχου Πάφου με Σιζόπουλο – Συμφώνησε ότι το Α.Ξ.Ι.Κ. πρέπει να βρίσκεται σε τουριστική περιοχή
Reading Time: 1 minute

Θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Πάφου και τις προοπτικές που διαγράφονται για την πόλη μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δέσμης των έργων υποδομής, συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με τον Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ο Δήμος στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου, ο κ. Φαίδωνος έθεσε μεταξύ άλλων και το αίτημα των φορέων της Επαρχίας για την μετεγκατάσταση του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου στην Πάφο και ζήτησε τη στήριξη της ΕΔΕΚ στο ζήτημα αυτό.

Δείτε επίσης:  Στην τελική ευθεία η δημιουργία οργανισμού πολιτιστικής ανάπτυξης Πάφου

Ο κ. Σιζόπουλος συμφώνησε με την άποψη ότι το Α.Ξ.Ι.Κ. πρέπει να βρίσκεται σε τουριστική περιοχή προκειμένου να επιτελέσει τον ρόλο του ως φυτώριου καταρτισμένων και εξειδικευμένων στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου και εξέφρασε την στήριξη του κόμματός του στο αίτημα αυτό, υπό την προϋπόθεση, όπως σημείωσε, ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής θα παραμένουν σε λειτουργία και την χειμερινή περίοδο, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών.

Δείτε επίσης:  Ενώπιον Δημάρχων Λευκωσίας το κυκλοφοριακό της Λευκωσίας

Στην συνάντηση, συζητήθηκε επίσης η πορεία των έργων υποδομής, που σύντομα αποπερατώνονται στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης και επισημάνθηκε η ανάγκη για πλήρη και αποτελεσματική αξιοποίησή τους μέσω δράσεων και πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στην τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Τον κ. Σιζόπουλο συνόδευαν στην συνάντηση ο Βουλευτής Πάφου της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του κόμματος Βάσος Δημητρίου, Παναγιώτης Βορκάς και Φίλιππος Φιλίππου.

In the news
Load More