Συνάντηση Τραμπ – Τούρκου ΥΠΟΙΚ για S400

Reading Time: 1 minute

Με κατανόηση άκουσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τα επιχειρήματα της Τουρκίας για τους S400, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ έπειτα από συνάντησή που είχε μαζί του στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε στους Τούρκους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον ότι “η εντύπωση που έλαβα για τα θέματα που συζητήσαμε σε επίπεδο προέδρου είναι θετική, εποικοδομητική”. “Μπορώ να πω ότι παρατήρησα πως άκουσε με λογικό τρόπο για τη διαδικασία των S400 η οποία βασίζεται στις ανάγκες της Τουρκίας και επέδειξε κατανόηση”.

Δείτε επίσης:  Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ότι μετέφερε στον Αμερικανό Πρόεδρο κάποια μηνύματα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. “Υπήρχαν κάποια μηνύματα του Προέδρου μας, του τα μεταφέραμε. Πραγματοποιήθηκε μια πολύ θετική, εποικοδομητική συνάντηση. Τα απαραίτητα μηνύματα θα τα μεταφέρουμε στον Πρόεδρό μας όταν επιστρέψουμε στην Τουρκία”, ανέφερε.

Δείτε επίσης:  Οι τουρικές Αρχές εμπόδισαν εκατοντάδες μετανάστες να μεταβούν στη Λέσβο

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι προηγήθηκε στον Λευκό Οίκο επαφές σε στενό κύκλο για τον στόχο της αύξησης του εμπορικού όγκου μεταξύ των δύο χωρών από 20 δις δολάρια στα 75 δις δολάρια.

In the news
Load More