Συνενώσεις: Απόλυτα ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Στροβόλου

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους
Reading Time: 2 minutes

Ο Δήμαρχος Στροβόλου, δηλώνει πολύ ικανοποιημένος με την προοπτική ενός Μητροπολιτικού Δήμου, στον οποίο θα συμπεριληφθεί και ο Στρόβολος φυσικά, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Εσωτερικών.

Ο κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή για τον Μητροπολιτικό Δήμο, δήλωσε απερίφραστα την ικανοποίηση του για το γεγονός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Κύπρος χρειαζόταν «χθες» μια ουσιαστική και ριζοσπαστική μεταρρύθμιση και μετά χαράς παρατηρούμε ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο απαντά σε πολλά από τα προβλήματα που είχαμε τόσα χρονιά». Εξηγώντας ότι παρέχει και διοικητική και οικονομική αυτάρκεια.

Όσον αφορά τα γεωγραφικά, ο κ Παπαχαραλάμπους, ανέφερε ότι και σε αυτό το κομμάτι είναι ικανοποιημένος από την πρόταση του Υπουργού, καθώς η δημιουργία ενός νέου Μητροπολιτικού Δήμου, ο οποίος θα δημιουργηθεί από την συνένωση των σημερινών Δήμων Λευκωσίας, Στροβόλου, Αγλαντζιάς, Έγκωμης και Αγίου Δομετίου, είναι σημαντική, εφόσον τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, οι εν λόγω δήμοι, είναι πανομοιότυπα. Υπογράμμισε πως είναι καιρός «να γίνει σε αυτόν τον τόπο μια μεταρρύθμιση, η οποία θα είναι αντάξια των προσδοκιών των πολίτων».

Δείτε επίσης:  Ανοικτή Διαβούλευση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον Στρόβολο, είπε πως βάσει των ιστορικών δεδομένων και των κοινωνικών και δημοκρατικών εξελίξεων, των τελευταίων δεκαετιών, «ο Στρόβολος είναι αναπόσπαστο μέρος της πόλης και δεν νοείται πρωτεύουσα χωρίς την συμπερίληψη του Στροβόλου, άρα η πρόταση του Υπουργού μας ικανοποιεί απόλυτα» τόνισε.

Όπως ανέφερε, η μετάβαση δεν είναι εύκολη, «οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές, αλλά είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Να δουλέψουμε όλοι οι Δήμοι της πρωτεύουσας, για να φτιάξουμε τον νέο Μητροπολιτικό Δήμο. Έχουμε και τις γνώσεις και τις εμπειρίες, για να φτιάξουμε κάτι μεγάλο, αντάξιο των προσδοκιών των δημοτών». Τόνισε πως είναι καιρός να μείνουν πίσω τα τοπικιστικά και κομματικά συμφέροντα. «Η ουσία είναι ότι η πόλη μας είναι μία και θα παραμείνει μια, με τα 5 δημοτικά διαμερίσματα. Δεν θα χαθεί ποτέ ο Στρόβολος, θα έχει αντιδήμαρχο, το δημοτικό του διαμέρισμα, τους δικούς του εκλελεγμένους και θα συναποτελεί ένα δημοτικό διαμέρισμα στο Μητροπολιτικό Δήμο. Η Λευκωσία θα αποτελέσει μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα» εξήγησε.

Δείτε επίσης:  Δ. Αθηένου: Στη Β Φάση του Δικτύου Μεταφοράς Καλής Πρακτικής για τον εθελοντισμό

Ο κ. Παπαχαραλάμπους, υπογράμμισε πως η πρόταση του Υπουργού φέρνει τροποποιήσεις. Αναφερόμενος στον Στρόβολο, είπε πως και οι ίδιοι θέλουν να ξαναδούν επιμέρους ζητήματα όπως η κοινωνική πολιτική που δεν υπάρχει, αλλά σε γενικές γραμμές η πρόταση τους ικανοποιεί, επανέλαβε. Φυσικά, όπως είπε «σε μια μεταρρύθμιση ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφραστεί». Δεν παρέλειψε, κλείνοντας, να σημειώσει ότι ο κόσμος είναι κατενθουσιασμένος με την προοπτική της ενιαίας Λευκωσίας.

In the news
Load More