Το Κυπριακό στο επίκεντρο των επαφών Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Reading Time: < 1 minute

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στις ΗΠΑ, συνοδεύουν τον κ. Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αν. υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού καθώς, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αλλά και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Στις δύο συναντήσεις ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις της Αθήνας για τα ανοικτά ζητήματα στη διαπραγμάτευση με στόχο την άμεση επανέναρξη των συνομιλιών.

Δείτε επίσης:  Τούρκος ΥΠΑΜ: Κανείς να μην περιμένει από εμάς υποχώρηση στην Κύπρο

Παράλληλα στις ομιλίες του ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στις μεγάλες προκλήσεις για τη διεθνή κοινότητα το επόμενο διάστημα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία που έχει η προάσπιση των δημοκρατικών αξιών και του διεθνούς δικαίου, αλλά και τη σημασία της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
ΚΥΠΕ

In the news
Load More