Υπέρ της ανέγερσης καθεδρικού ναού το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου

Reading Time: 1 minute

Με έντεκα ψήφους υπέρ , εννέα εναντίον και μια αποχή, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση του τασσόμενο θετικά υπέρ της ανέγερσης καθεδρικού ναού στα όρια του δημόσιου κήπου ιδιοκτησία της Μητρόπολης Πάφου.

Περισσότεροι από τριακόσιοι πολίτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου παρακολουθώντας την δημόσια συνεδρία ενώ με το τέλος της συνεδρίας πολίτες που τάσσονται εναντίον της ανέγερσης του ναού στον κήπο αποδοκίμασαν έντονα κυρίως τα μέλη του σώματος και τον δήμαρχο που υπερψήφισαν την πρόταση της Μητρόπολης Πάφου. Με την είσοδο του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου στην αίθουσα, όπου ανέλυσε την πρότασή του και απάντησε σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον ακάθιστο ύμνο και τον εθνικό ύμνο.

Δείτε επίσης:  Condor: 8 νέες πτήσεις προς Πάφο το 2020

Το στοιχείο που διαφοροποίησε την θέση της ΕΔΕΚ, η οποία υπήρξε καθοριστική στην αλλαγή πλεύσης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ανέφερε στην συνεδρία τόσο ο ίδιος ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας όσον και ο Μητροπολίτης Γεώργιος είναι ότι η εκκλησία αποδέχεται να χωρομετρηθεί ο ναός σε οποιοδήποτε σημείο του κήπου, συζητεί το ίδιο το μέγεθος , την αρχιτεκτονική μορφή προκειμένου να συνάδει με τα νεοκλασικά κτήρια της περιοχής, ενώ μόλις ευοδωθεί η προσπάθεια θα αποσύρει την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της πολιτείας για τον μηδενισμό του συντελεστή δόμησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στον κήπο.

Δείτε επίσης:  Τα 13 σενάρια του ΥΠΕΣ για 14 νέους Δήμους

Σημειώνεται ότι με την θετική άποψη που εξασφάλισε η εκκλησία θα πρέπει να αποταθεί διαδοχικά τώρα στο Συμβούλιο Παρεκκλίσεων και στο Υπουργικό Συμβούλιο για να εξασφαλίσει κατά παρέκκλιση την συγκεκριμένη άδεια.

In the news
Load More