fbpx
Tuesday, January 26, 2021
8 °c
Nicosia
13 ° Tue
11 ° Wed
11 ° Thu
12 ° Fri
AFTODIOIKISI.COM.CY
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
AFTODIOIKISI.COM.CY
No Result
View All Result

Υπ. Μεταφορών: Η Λευκωσία θα αλλάξει εξ’ ολοκλήρου

by Aftodioikisi
November 19, 2019
Reading Time: 1min read
A A
Δήμο Λευκωσίας
21
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Η Λευκωσία θα αλλάξει εξ’ ολοκλήρου όψη με την ολοκλήρωση των αναπτυξιακών έργων που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε η ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, σε χαιρετισμό της στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας.

Σημείωσε ότι στόχος είναι μια πρωτεύουσα που να αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Κύπρου, κάτι που καταδεικνύεται μέσα από τα έργα που υλοποιούνται, ύψους 405 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου.

Όπως είπε, πλειάδα έργων βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης, όπως η ολοκλήρωση της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας που αισίως βρίσκεται προς το τέλος, η ανακατασκευή της Λεωφόρου Ομήρου και η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης, η ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου-Ευαγόρου-Στασικράτους, η ανάπλαση και μονοδρόμηση των Λεωφόρων Καλλιπόλεως και Μακαρίου, η αναδόμηση και αποκατάσταση του ιστορικού Παγκύπριου Γυμνασίου.

Πρόσθεσε ότι στολίδι για την πόλη αποτελεί η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας ενός εμβληματικού κτιρίου, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2019.

Είπε επίσης ότι σε πορεία υλοποίησης βρίσκεται παράλληλα, η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα συνδέει τα πανεπιστήμια της Πρωτεύουσας με το κέντρο της πόλης, όπως επίσης και έργα υποδομής για σκοπούς αναζωογόνησης περιοχών της Λευκωσίας, που γειτνιάζουν με την πράσινη γραμμή.

Προγραμματίζεται παράλληλα, συμπλήρωσε, η εκτέλεση μιας σειράς νέων αναπτυξιακών έργων που θα συμβάλουν καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο της Πρωτεύουσας, όπως, η ανέγερση του νέου Κυπριακού Μουσείου, η ανέγερση του νέου κτιρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων και η ανέγερση νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

«Με την ολοκλήρωση των αναπτυξιακών έργων, η Λευκωσία θα αλλάξει εξ ολοκλήρου όψη. Θα καταστεί μία σύγχρονη πόλη με υψηλού επιπέδου υποδομές, μια πόλη πιο φιλική και προσβάσιμη για τους πολίτες και τους επισκέπτες της, για την οποία όχι μόνο οι δημότες του Δήμου Λευκωσίας, αλλά και ολόκληρος ο κυπριακός λαός, θα είναι περήφανοι», ανέφερε.

Η Υπουργός ευχαρίστησε το ΕΒΕ Λευκωσίας για τη δυνατότητα που της έδωσε στις 30 Οκτωβρίου 2019, να παρουσιάσει τους σχεδιασμούς του Υπουργείου της για το ζήτημα του κυκλοφοριακού της πόλης.

Όπως είπε, μέσα από τις ομιλίες και το διάλογο που αναπτύχθηκε, ακόμη και την εποικοδομητική κριτική, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων παρουσίασε το όραμα του, την ολοκληρωμένη στρατηγική του και την πλειάδα των δράσεων και έργων του σε όλο το φάσμα των πυλώνων της πολιτικής μας.

«Οι συμπολίτες μας έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς και χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί συγκροτημένα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του κυκλοφοριακού», είπε.

«Προσβλέπουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων μας που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι στις πόλεις μας πέραν του 90+% των διακινήσεων διενεργούνται με ιδιωτικής χρήσης οχήματα», συμπλήρωσε.

Η Υπουργός είπε ότι στρατηγική του Υπουργείου είναι το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας Λευκωσίας το οποίο θα επικαιροποιηθεί εντός του 2020 και δίνει έμφαση στα εναλλακτικά μέσα διακίνησης έναντι του αυτοκινήτου (δημόσιες μεταφορές, ποδήλατα, πεζοκίνηση).

Τόνισε ότι η προκήρυξη των νέων Συμβάσεων Δημόσιων Μεταφορών προνοεί αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων, διαφοροποίηση των διαδρομών ως προς την στοχευμένη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, προσβάσιμα λεωφορεία, πλήρη ανανέωση του στόλου από τον 1ο χρόνο λειτουργίας, δημιουργία νέων σταθμών και στάσεις με σύγχρονα στέγαστρα αλλά και αναβάθμιση των υφιστάμενων.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να εντατικοποιήσει τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου, πάντοτε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και συνυπολογίζοντας στις υπό διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικές τις εισηγήσεις, απόψεις και προβληματισμούς τους.
ΚΥΠΕ

Tags: Λευκωσία
Share21TweetSend

Related Posts

Τον Ιούλιο 2021 η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Επαρχίας Λάρνακας

Μουσείου Λάρνακας
by Aftodioikisi
January 25, 2021
A A
ShareTweetSend

Νέα γενική συνέλευση της Ένωσης Δήμων ζητά ο Δήμαρχος Έγκωμης

Δήμαρχος Έγκωμης
by Aftodioikisi
January 25, 2021
A A
ShareTweetSend

Opinion

Μεταρρύθμιση Τ.Α: 17 Δήμοι ή Antifragile Οικισμοί;

Η επιτυχία ή αποτυχία της μεταρρύθμισης δεν θα κριθεί από τον αριθμό των Δήμων – Γράφει ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, Δήμαρχος Αραδίππου

Υπάρχουν τρόποι για ανάπτυξη στα ορεινά – Γράφει ο Λουκάς Ελευθερίου, Δημοτικός Σύμβουλος Λακατάμιας

Αλλιώς ξέραμε τους καλούς νομικούς παλιά – Της Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη, Δημάρχος Λευκονοίκου

Ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών – Γράφει ο Άντρος Γ. Καραγιάννης, Δήμαρχος Δερύνειας

Σας περιμένουμε, με ασφάλεια και προσοχή – Toυ Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, Δημάρχου Στροβόλου

online

Φτάνει σύντομα στον Άρη πρωτοποριακό ρόβερ, με ονόματα και Κυπρίων σε μικροτσίπ

Η Νικόλ και η Δήμητρα είναι δύο αδελφές από το Καμερούν που ζουν στην Κύπρο..

Τσαβούσογλου: Νέες κυρώσεις θα καταστρέψουν το διάλογο

Ζωντανές διαδικτυακές παραγωγές θεάτρου Ριάλτο από τον Φεβρουάριο

Περίπου 40 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν την ορκωμοσία Μπάιντεν

Αυξάνονται τα περιστατικά κορωνοϊού στην Κίνα

στρόβολος

Highlights

Μεταρρύθμιση Τ.Α: Δημοψηφίσματα τον Δεκέμβριο του 2023

Νέα γενική συνέλευση της Ένωσης Δήμων ζητά ο Δήμαρχος Έγκωμης

Τσιούτης: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα χαλάρωσης των μέτρων

Διάγγελμα ΠτΔ εντός εβδομάδας για νέα πολιτική πάταξης της διαφθοράς

Άρχισε η καταβολή επιδομάτων για τα Ειδικά Σχέδια Υπουργείου Εργασίας

Αντιδρά η Λάρνακα στο διαγωνισμό ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου

Trending

Μουσείου Λάρνακας
Δημοι

Τον Ιούλιο 2021 η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Επαρχίας Λάρνακας

by Aftodioikisi
January 25, 2021

Επιπρόσθετες ανάγκες διαφάνηκαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της μερικής αναβάθμισης της δυτικής πτέρυγας του Αρχαιολογικού Μουσείου της...

δειγματοληψίας rapid tests

Σημεία δειγματοληψίας rapid tests, 26 Ιανουαρίου

January 25, 2021
COVID

Δύο θάνατοι και 126 νέα κρούσματα COVID-19 την Δευτέρα

January 25, 2021

Μεταρρύθμιση Τ.Α: Δημοψηφίσματα τον Δεκέμβριο του 2023

January 25, 2021
Δήμαρχος Έγκωμης

Νέα γενική συνέλευση της Ένωσης Δήμων ζητά ο Δήμαρχος Έγκωμης

January 25, 2021

Instagram

    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.

Recent News

  • Τον Ιούλιο 2021 η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Επαρχίας Λάρνακας
  • Σημεία δειγματοληψίας rapid tests, 26 Ιανουαρίου
  • Δύο θάνατοι και 126 νέα κρούσματα COVID-19 την Δευτέρα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Nicosia, Cyprus
Tuesday, January 26, 2021
Cloudy
8 ° c
89%
4.35mh
-%
18 c 8 c
Tue
15 c 7 c
Wed
17 c 5 c
Thu
17 c 7 c
Fri
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.

No Result
View All Result
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινότητες
  • Κυπρος
  • Διεθνη
  • Συνεντεύξεις
  • Διαδικτυο
  • Άρθρα – Μελέτες

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.