Υπ. Παιδείας: Χριστουγεννιάτικο επίδομα σε δικαιούχους φοιτητές

Reading Time: < 1 minute

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων στη βάση της ίδιας μοριοδότησης που υιοθετήθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Υπουργός είπε ότι «ως πρόσθετα μέτρα στήριξης των οικογενειών των φοιτητών και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα φοιτητικά επιδόματα παραχωρούνται στη βάση κριτηρίων που στοχεύουν στην πρόσθετη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων στη βάση της ίδιας μοριοδότησης που υιοθετήθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018. συνολικού ύψους 6 εκ. 258 χιλιάδων ευρώ.

Δείτε επίσης:  Υπουργικό: Αρχίζει άμεσα η καταβολή προκαταβολής στους πληγέντες γεωργούς

Ενέκρινε, επίσης, την παραχώρηση χριστουγεννιάτικου επιδόματος στους δικαιούχους φοιτητές, οι οποίοι θα πάρουν επιταγή ύψους 150 ευρώ. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 654 χιλιάδες ευρώ. Η συνολική δαπάνη και για τα δύο αυτά επιδόματα θα ανέλθει σε περίπου επτά εκ. ευρώ».

Δείτε επίσης:  Με κάθε τιμή πραγματοποιήθηκε η τελετή επαναπατρισμού οστών έξι Ελλαδιτών πεσόντων κατά την εισβολή

Ερωτηθείς ο κ. Υπουργός είπε ότι οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 4372 άτομα.

In the news
Load More