Φαχρετίν Αλτούν: Σύντομα θα περάσουμε τα τουρκοσυριακά σύνορα

τουρκοσυριακά
Reading Time: 2 minutes

Σύντομα ο τουρκικός στρατός μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό θα περάσουν τα τουρκοσυριακά σύνορα, έγραψε στον λογαριασμό του στο τουίτερ ο πρόεδρος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν αναφέροντας ότι “οι μαχητές του YPG έχουν δυο επιλογές: Μπορούν να αποχωρήσουν ή θα τους σταματήσουμε από το να ενοχλούν τις προσπάθειές μας καταπολέμηση ISIS”.

Στον λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Φαχρετίν Αλτούν επισυνάπτει σημερινό του άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ στο οποίο “η διεθνής κοινότητα πρέπει να στηρίξει το σχέδιο της Τουρκίας στην βορειοανατολική Συρία”. “Η Τουρκία δεν έχει άλλο στόχο στην βορειοανατολική Συρία από το να άρει την απειλή που στρέφεται εδώ και πολύ καιρό εναντίον των Τούρκων πολιτών και να γλιτώσει τον ντόπιο πληθυσμό από τους ένοπλους πειρατές”, αναφέρει.

Στο άρθρο του ο Φαχρετίν Αλτούν αναφέρει ακόμη ότι “η επιτυχία των επιχειρήσεων που ηγήθηκε η Τουρκία στον αγώνα κατά του ISIS είναι προς όφελος όλης της διεθνούς κοινότητας”. “Οι Αμερικανοί που βρίσκονται στο πεδίο της μάχης εδώ και χρόνια θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ο ντόπιος λαός ο οποίος εκδιώχθηκε από το YPG θα επιστρέψει και πάλι στα εδάφη των προγόνων του. Η ζώνη ασφαλείας είναι καλή και για την Ευρώπη. Επειδή θα λύσει τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης και της βίας και αστάθειας. Αυτό το σχέδιο θα καταστήσει δυνατόν η Τουρκία να προστατεύσει τους αθώους ανθρώπους από μια τρομοκρατική οργάνωση”, αναφέρει.

Δείτε επίσης:  Εκεχειρία «δώρο» στην Τουρκία με πολλά ερωτηματικά

Σύμφωνα με τον Φαχρετίν Αλτουν, οι εκτιμήσεις τους είναι πως θα επιστρέψουν εθελοντικά στην ζώνη ασφαλείας βάθους 32 χλμ, δύο εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες και πως στην περίπτωση που η ζώνη αυτή επεκταθεί από το Ντείρ εζ Ζορ μέχρι τη Ράκκα αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει στα τρία εκατομμύρια μαζί με τους πρόσφυγες που θα φτάσουν από την Ευρώπη.

Δείτε επίσης:  Απίστευτο: Βουλευτής του Βαρουφάκη έκανε ερώτηση για τα σκουπίδια προς τον υπουργό Εσωτερικών της... Κύπρου

Ο Φαχρετίν Αλτούν αναφέρει ότι ο Συριακός λαός θα εκλέγει τη δική του τοπική διοίκηση μέσω των τοπικών συμβουλίων του, ενώ για τις περιοχές που έχουν πλειοψηφία οι Κούρδοι δεν θα γίνει καμιά αλλαγή. “Όπως στο Άφριν που διασφαλίσαμε την τοπική αυτοδιοίκηση Κούρδων στις περιοχές που είχαν πλειοψηφία οι Κούρδοι, έτσι και στην βορειοανατολική Συρία δεν θα αλλάξει τίποτα στις περιοχές που έχουν πλειοψηφία οι Κούρδοι”, αναφέρει ο Φαχρετίν Αλτούν προσθέτοντας ότι στόχος είναι να κατασκευαστούν σχολεία, νοσοκομεία και κατοικίες με επενδύσεις υποδομής της διεθνούς κοινότητας.
ΚΥΠΕ

In the news
Load More