Χαμηλά τα επίπεδα ποιότητας ζωής στην Κύπρο

Χαμηλά τα επίπεδα ποιότητας ζωής στην Κύπρο
Reading Time: 1 minute

Βουτιά 15 θέσεων έκανε η Κύπρος στον δείκτη ποιότητας ζωής και εργασίας Expat Insider 2019. Η Κύπρος κατατάσσεται στην 45η θέση από τις 64 χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα, από την 30ή που είχε πέρσι. Η έρευνα Expat Insider Survey διενεργείται κάθε χρόνο από το InterNations και πραγματοποιήθηκε σε 20.000 εκπατρισθέντες από 64 χώρες.

Οι βασικές κατηγορίες στις οποίες εξετάζονται οι χώρες είναι οι επιλογές αναψυχής, μετακινήσεις, υγεία και ευημερία, ασφάλεια, φιλική συμπεριφορά, ευκολία να κάνεις φίλους, ισορροπία εργασίας – προσωπικής ζωής, ασφάλεια εργασίας και κόστος ζωής.

Δείτε επίσης:  Στις 0830 θα ανοίξουν τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών της ΑΗΚ τη Δευτέρα

Προβληματισμό για τους ξένους που ζουν στη χώρα μας προκαλεί το οικονομικό, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η ποιότητα ζωής τους. Οι ξένοι είναι φέτος όχι μόνο λιγότερο ικανοποιημένοι από την ποιότητα ζωής στη χώρα μας (πτώση 16 θέσεων, από την 27η στην 43η θέση), αλλά και από τα προσωπικά τους οικονομικά που επίσης έκαναν βουτιά. Σε αυτόν τον δείκτη, η Κύπρος έπεσε στην 54η θέση από την 36η όπου ήταν πέρσι.

Δείτε επίσης:  Στις 0830 θα ανοίξουν τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών της ΑΗΚ τη Δευτέρα

Σύμφωνα με την έρευνα, στον δείκτη ποιότητας ζωής, η Κύπρος είναι ο μεγαλύτερος ηττημένος, καταγράφοντας πτώση σε σχεδόν όλους τους παράγοντες. Μόνο το 61% των εκπατρισθέντων στην Κύπρο βλέπουν θετικά τις διαθέσιμες δραστηριότητες αναψυχής – αποτέλεσμα πολύ χαμηλότερο από εκείνο του 2018 όταν το 77% δήλωνε το ίδιο. «Είναι ένα βαρετό μέρος αν είστε μεσήλικας και μόνος» ανέφερε ένας Γερμανός, όταν ερωτήθηκε.

Πηγή: philenews.com

In the news
Load More