Χιλιάδες επισκέπτες στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Reading Time: 4 minutes

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας. Η μεγάλη πολιτιστική διοργάνωση του τουριστικού μας θερέτρου προσέλκυσε για μία ακόμη χρονιά χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους, οι οποίοι κατέκλυσαν από νωρίς το χώρο της Κεντρικής Πλατείας για να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τις εικαστικές εκθέσεις και όλες τις δραστηριότητες που διεξήγοντο γύρω από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι.

Τις τριήμερες εκδηλώσεις του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιαννάκης Γιαννάκη, ο οποίος παρέστη στη θέση του Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, μιας κι ο τελευταίος δεν κατέστη δυνατό να παραστεί λόγω της μη έγκαιρης άφιξης του στην Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο κ. Huang Xingyuan, Βουλευτές της Επαρχίας Αμμοχώστου, υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών κλπ.

Ξεχωριστό κομμάτι του Φεστιβάλ αποτέλεσαν χωρίς καμία αμφιβολία οι εντυπωσιακές συναυλίες που έδωσαν ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη και ο γνωστός Ελλαδίτης λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος τον οποίο πλαισίωνα ο γιος του Γιώργος Κακοσαίος και η Κύπρια ανερχόμενη τραγουδίστρια Αφροδίτη Χατζημηνά.

Εντυπωσιακά ήταν επίσης, η παράσταση υπερθέαμα που έδωσαν διάσημα καλλιτεχνικά σχήματα από την κινεζική πόλη Guangzhou, οι κυπριακές μουσικοχορευτικές παραγωγές «Κύπρος της Γης Παράδεισος Ροδόσταγμα Λουσμένη», και «Χρώματα και Πινελιές της Αγιάνναπας Παράδοσης» που επιμελήθηκαν και παρουσίασαν το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου, το Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Αγίας Νάπας, η Χορευτική και Μουσική Ομάδα Ενηλίκων Δήμου Αγίας Νάπας, όπως επίσης και η μουσική παράσταση «Και έχω την αγάπη πρίμα» από τον Πολιτιστικό ΄Ομιλο «ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ».

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας διακρίνεται για το υψηλό του επίπεδο, την ποιότητα αλλά και για την εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες του. Η Αγία Νάπα είπε συνδυάζει την εμπειρία και τον πολιτισμό μαζί με τον τουρισμό, τρία στοιχεία που αποτελούν το θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο κτίστηκε ο τουρισμός και αποτελούν μέρος του χαρακτήρα της πόλης και ένα από τους λόγους για τους οποίους η Αγία Νάπα μετατράπηκε σε κορυφαίο τουριστικό θέρετρο της Κύπρου.

Δείτε επίσης:  Δημοτικές ομάδες καταψήφισαν την αγορά υπηρεσιών για την Υπηρεσία Καθαριότητας στο Δήμο Πάφου

Αναφέρθηκε επίσης στη στρατηγική που έχει εφαρμόσει ο Δήμος για την υλοποίηση του οράματος του έτσι ώστε να καταστεί η Αγία Νάπα ως το καλύτερο και πιο κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου. Αξιοποιώντας πάντα το εργαλείο της ολοκληρωμένης τουριστικής εμπειρίας, πρόσθεσε, της οποίας στόχος είναι οι επισκέπτες να λαμβάνουν μοναδικές εμπειρίες ούτως ώστε με την επιστροφή στο σπίτι τους να παίρνουν και λίγη Αγία Νάπα μαζί τους «ξεκινήσαμε να δημιουργούμε μια πόλη των πάρκων, των μνημείων και των σημείων αναφοράς». Μια στρατηγική συνέχισε, η οποία αποδείχτηκε επιτυχημένη, κάτι το οποίο παραδέχονται όλοι, τόσο οι ντόπιοι αλλά και οι τουρίστες.

Εκτός από τα έργα που έχουν παραδοθεί, ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε στα έργα που ήδη ξεκίνησαν και για άλλα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης αξίας πέραν των 55εκ. ευρώ, τα οποία θα αναβαθμίσουν σημαντικά την Αγία Νάπα και το τουριστικό της προϊόν όπως είναι η μετατροπή του Μοναστηριού σε Αρχαιολογικό Μουσείο και Ερευνητικό Κέντρο, η κατασκευή του πρώτου Υποβρύχιου Μουσείου στη Μεσόγειο από τον γνωστό καλλιτέχνη Jason Taylor, τo Yπαίθριο Αμφιθέατρο-το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού σήμερα στην Κύπρο – η ανάπλαση των οδών Τεύκρου Ανθία, Γιαννάκη Παππουλλή και Διονυσίου Σολωμού, η Β΄ Φάση του παραλιακού μετώπου, το Πολύ-λειτουργικό Θεματικό Πάρκο και το Κέντρο Μελετών Γιώργου Σεφέρη, τα εγκαίνια του οποίου θα τελεστούν την 1η Νοεμβρίου 2019.

Σε αυτή την προσπάθεια αναβάθμισης της Αγίας Νάπας ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, έγινε και σημαντική προσπάθεια βελτίωσης της καλοφημίας της, δηλαδή του Branding, μία προσπάθεια η οποία βραβεύτηκε από τα τουριστικά βραβεία της Κύπρου και της Ελλάδας.

«Όταν μια χώρα σαν την Ελλάδα αναγνωρίζει και βραβεύει την Αγία Νάπα για το Branding της και την προσπάθεια βελτίωσης και προώθησης του τα λόγια είναι περιττά».

Γι’ αυτό πρόσθεσε στην προσπάθεια που γίνεται από την Κυβέρνηση για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το BRAND AYIA NAPA θα πρέπει να παραμείνει αφού αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Κύπρου και αξίζει δισεκατομμύρια για την Κυπριακή Οικονομία, δεν θα πρέπει να χαθεί, αλλά να ενισχυθεί με τρόπο που να βοηθήσει τους υπόλοιπους Δήμους και κοινότητες της ενδοχώρας.

Δείτε επίσης:  Φαντασμαγορική φωταγώγηση υπόσχεται ο Δήμος Αγίας Νάπας

Αναφερόμενος στις συνενώσεις είπε ότι, η θέση του Δήμου είναι ότι η Αγία Νάπα πρέπει να συνενωθεί εκεί που είναι η φυσική της γεωγραφική επέκταση δηλαδή, με τη Σωτήρα και το Λιοπέτρι δημιουργώντας έτσι τον μεγαλύτερο τουριστικό Δήμο της Κύπρου και ένα παραλιακό μέτωπο από την παραλία του Κόννου μέχρι και τον ποταμό του Λιοπετριού, το οποίο θα έχει εξαιρετικές προοπτικές κι έτσι θα μπορέσει να μετατραπεί σε ένα Μόντε Κάρλο της Ανατολικής Μεσογείου με αφετηρία την Μαρίνα της Αγίας Νάπας.

«Παραλάβαμε Δήμο από τους προηγούμενους, παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας, και δεν θα παραδώσουμε γειτονιά σε κάποιον άλλο Δήμο». Η πρόταση του Δήμου συνέχισε είναι να δημιουργηθούν δύο Δήμοι όπου οι δύο σήμερα μεγάλοι οικονομικά και τουριστικά Δήμοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου να ανήκουν σε ξεχωριστούς Δήμους ούτως ώστε να βοηθήσουν με τα πλεονεκτήματα τους, τους υπόλοιπους και από την άλλη να βοηθηθούν και αυτοί από τα πλεονεκτήματα της ενδοχώρας σε αυτή την προσπάθεια.

«Θα πρέπει να δημιουργήσουμε δύο Δήμους ίσους που να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο και σε καμία περίπτωση να μην ανοίξουμε κανένα παράθυρο αντικατάστασης της πόλης της Αμμοχώστου μέσω της δημιουργίας ενός υπέρ-δήμου» κατέληξε ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιαννάκης Γιαννάκη ανέφερε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Νάπας είναι από τα μεγαλύτερα και ποιοτικότερα Φεστιβάλ της Κύπρου, το οποίο για 35 ολόκληρα χρόνια συμβάλει στην αναβάθμιση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας μας και συγχάρηκε το Δήμο που συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια να το διοργανώνει και να το εμπλουτίζει με το ίδιο ζήλο, αφοσίωση και μεράκι.

In the news
Load More