Χ. Χρίστου: Να αντιμετωπιστούν οι πολιτικές λιτότητας

Reading Time: 1 minute

Όλοι οι πολίτες του κράτους βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πολιτικές λιτότητας και αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν, και όχι να γίνεται μια διαμάχη ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου μετά τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα που προέκυψε μετά τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου για τις αποκοπές μισθών υπαλλήλων του δημοσίου..

«Είχαμε ενημέρωση σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τα μέτρα τα οποία σκέφτεται να λάβει η κυβέρνηση μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και κατά τη δική μας άποψη το ζήτημα ξεκινά από το 2012 και τους λάθους χειρισμούς που έχουν οδηγήσει σήμερα να βρισκόμαστε ενώπιον αυτής της κατάστασης», ανέφερε ο κ. Χρίστου .

Δείτε επίσης:  Τατάρ: Τα Βαρώσια μπορούν να ανοίξουν εντελώς σε δέκα χρόνια

Πρόσθεσε πως «το μήνυμα το οποίο θέλουμε να στείλουμε ως ΕΛΑΜ είναι ότι από τη δική μας πλευρά η κοινωνία δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Ο ιδιωτικός τομέας δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τον δημόσιο τομέα. Όλοι οι πολίτες του κράτους βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πολιτικές λιτότητας. Αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν και όχι να γίνεται μια διαμάχη ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα».

Δείτε επίσης:  Κομισιόν: Δεν μπορεί να εξασφαλίσει φθηνά αεροπορικά ναύλα για τους Κύπριους

Κυπριακό

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Χρίστου είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με την κ. Λουτ.

«Η τουρκική πλευρά εμμένει στην πολιτική ισότητα. Κάτι τέτοιο για εμάς θεωρείται κατάργηση της δημοκρατίας, κατάργηση του κράτους. Δεν νοείται μια μειονότητα να έχει πολιτική ισότητα με την πλειοψηφία ενός τόπου», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More