Ψάχνουν στέγη για λειτουργία ΚΕΠ στα Λατσιά

ΚΕΠ
Reading Time: 1 minute

Στέγη που να ικανοποιεί τις ανάγκες στέγασης του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη-ΚΕΠ, στα Λατσιά αναζητά το Υπουργείο Οικονομικών. Η στέγαση του ΚΕΠ στο επαρχιακό γραφείο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών-ΤΟΜ, (κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο), με τη διεύρυνση του φάσματος υπηρεσιών προς τον πολίτη, περιλαμβάνονταν και μέρους αυτών του τεχνικού Τμήματος δεν ευδοκίμησε. Έτσι μετά από σύντομη λειτουργία, περίπου ένα τρίμηνο, (λειτούργησε τον περασμένο Μάϊο), με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατέβασε τα ρολά, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των πολιτών.

Το εν λόγω ΚΕΠ διοικητικά υπαγόταν στον δήμο Στροβόλου, αλλά καθώς βρισκόταν πολύ κοντά στο δήμο Λατσιών, εξυπηρετούσε κυρίως, τους δημότες του δεύτερου, όπως και δημότες των δήμων Γερίου και Αγλαντζιάς. Με το κλείσιμο οι πολίτες πρέπει να αποταθούν στα ΚΕΠ Έγκωμης και Λευκωσίας.

Δείτε επίσης:  Ξεκινά το Τουρνουά Κρίκετ Λακατάμιας 2019

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι, ο λόγος που οδήγησε σε κλείσιμο του ΚΕΠ έχει να κάνει με τον συνδυασμό του διπλού ρόλου των υπαλλήλων, οι οποίοι καλούνταν να παρέχουν τυποποιημένες υπηρεσίες προς τον πολίτη (ταυτότητες, πιστοποιητικά γέννησης κ.λπ.), αλλά συνάμα, και σύνθετες υπηρεσίες, προς επαγγελματίες και εταιρείες, όπως η εγγραφή οχημάτων, η έκδοση επαγγελματικών αδειών και πιστοποιητικών κ.λπ. που αποδείχθηκε δύσκολο εγχείρημα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε δυσκολία και καθυστέρηση στην ταχεία εξυπηρέτηση των επαγγελματιών και εταιρειών, πελατών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, έτσι, κρίθηκε προτιμότερο να διακοπεί η παροχή υπηρεσιών που παρέχουν συνήθως τα ΚΕΠ, και να συνεχίσει η λειτουργία του ΤΟΜ. Έτσι, από την περασμένη Δευτέρα, 12 Αυγούστου, το ΤΟΜ λειτουργεί παρέχοντας αποκλειστικά υπηρεσίες προς επαγγελματίες.

Δείτε επίσης:  Σε κοινή συνάντηση Δήμαρχος Καραβά και οργανωμένα σύνολα

Πάντως, ο δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς, δηλώνει ετοιμότητα να βοηθήσει τις κρατικές υπηρεσίες στην αναζήτηση κατάλληλης στέγης, υποδεικνύοντας την ανάγκη το ταχύτερο δυνατό να λειτουργήσει το νέο ΚΕΠ προς εξυπηρέτηση, όχι μόνο, των χιλιάδων πολιτών που διαμένουν στο δήμο, αλλά και αυτών σε γειτνιάζουσες κοινότητες.

Αντωνία Λαμπράκη

In the news
Load More