Friday, October 17, 2025
AFTODIOIKISI.COM.CY
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Συνεντευξεις
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Συνεντευξεις
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
AFTODIOIKISI.COM.CY
No Result
View All Result
Home Δημοι

ΑΚΕΛ για Κολυμβητήριο Αγλαντζιάς: Δεν «παίζουμε» με θέματα ασφάλειας

by Aftodioikisi
November 16, 2024
Reading Time: 1 min read
A A
Share this...

Την απόφαση να κλείσει το Κολυμβητήριο της Αγλαντζιάς πήρε ο Δήμος Λευκωσίας, μετά τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν σε θέματα ασφάλειας και υγείας της πισίνας. Μετά την απόφαση αυτή, οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αγλαντζιάς καλούνται να βρουν άλλες πισίνες για να συνεχίσουν να προπονούνται, ενώ σχετική επιστολή στάλθηκε και στον ΚΟΑ και αναμένεται απάντηση.

Οι επιλογές στην πρωτεύουσα για πισίνες που να μπορούν να φιλοξενήσουν αθλητές είναι περιορισμένες, καθώς το μεγαλύτερο Κολυμβητήριο της πρωτεύουσας, αυτό του Δήμου Λευκωσίας στον Άγιο Ανδρέα διαθέτει μόνο πισίνα 25 μέτρων αφού η πισίνα των 50 μέτρων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί μετά το κλείσιμο της για αναβάθμιση σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν.

Στην μοναδική 25άρα πισίνα του Κολυμβητηρίου της Λευκωσίας φιλοξενείται ήδη μεγάλος αριθμός κολυμβητών και αθλητών, ενώ τη λύση καλείται να δώσει ο ΚΟΑ, στον οποίο ο Δήμος Λευκωσίας έχει αποταθεί μετά το κλείσιμο του κολυμβητηρίου της Αγλαντζιάς.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Χαράλαμπος Προύντζος, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου της Αγλαντζιάς είπε πως η υπηρεσία Ασφαλείας και υγείας η οποία επισκέφθηκε το κολυμβητήριο, εντόπισε σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και υγείας.

Όπως είπε, τα προβλήματα είχαν διαπιστωθεί εδώ και λίγους μήνες και υπήρξε μια προσπάθεια να δοθεί μία παράταση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου της Αγλαντζιάς δεδομένου και του γεγονότος ότι γίνονταν έργα στο άλλο κολυμβητήριο, αυτό της Λευκωσίας. Η προσπάθεια, πρόσθεσε, ήταν να μην δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο στους αθλητές αλλά και σε αυτούς που έκαναν χρήση του κολυμβητηρίου για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ο κ. Προύντζος ανέφερε πως πράγματι κατάφεραν να δώσουν μια παράταση στη χρήση του κολυμβητηρίου, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες, ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην αναβάθμισή του, καθώς υπήρχε εγκεκριμένη χρηματοδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση.

Ωστόσο, όπως είπε, επειδή παρουσιάζονταν πολλά σοβαρά ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά προβλήματα, καθώς και εισροή νερού στο μηχανοστάσιο λόγω προβληματικών αντλιών, δεν μπορούσε να ξεκινήσει η ενεργειακή αναβάθμιση, χωρίς να γίνουν εργασίες αναβάθμισης του μηχανοστασίου.

Ο κ. Προύντζος πρόσθεσε πως έγινε μια εκτίμηση δαπάνης για εκείνες τις κατασκευαστικές εργασίες με στόχο να προχωρήσει ο Δήμος και σε ενεργειακή αναβάθμιση, αλλά και σε βασικές κατασκευαστικές εργασίες για να αποκατασταθούν τα προβλήματα ασφάλειας και υγείας και για να τοποθετηθεί ένα στέγαστρο. Σε εκείνη τη φάση, ανέφερε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, προέκυψε μυρωδιά γκαζιού που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού και αμέσως δόθηκε οδηγία να κλείσει το κολυμβητήριο μέχρι να διαπιστωθεί το πρόβλημα.

«Έχουμε ζητήσει από το ΕΤΕΚ τον διορισμό εμπειρογνωμόνων, έχουμε αποστείλει επείγουσα επιστολή στον ΚΟΑ με την οποία ενημερώνουμε για το πρόβλημα και ζητούμε να επιχορηγηθούν οι κατασκευαστικές εργασίες προκειμένου να μπορέσει να γίνει η ανακαίνιση. Επίσης, ζητήσαμε από τον ΚΟΑ να βοηθήσει και να βρεθεί λύση για να τους αθλητές και τους αθλούμενους του Ναυτικού Ομίλου Αγλαντζιάς και αναμένουν την απάντηση», είπε.

Το δεύτερο ζήτημα που προέκυψε αφορά το ζήτημα επιβίωσης του Ν.Ο Αγλαντζιάς, ο οποίος λάμβανε μια επιχορήγηση από τον Δήμο Αγλαντζιάς για να έχει τη διαχείριση και τη συντήρηση του κολυμβητηρίου ολόκληρη τη σεζόν, πλην των μηνών του καλοκαιριού, όταν η διαχείριση δινόταν πίσω στο Δήμο.

Απαντώντας σε αυτό το μέρος, ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε πως αυτό είναι ένα ζήτημα καθώς ο Δήμος Λευκωσίας δεν επιχορηγούσε κανένα Ναυτικό Όμιλο ή σωματείο. Πρέπει να γίνει κατανοητό, πρόσθεσε, πως δεν μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ Δήμου και Ναυτικού Ομίλου Αγλαντζιάς.

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ ποιος θα διαχειρίζεται και θα συντηρεί το κολυμβητήριο της Αγλαντζιάς, αν σταματήσει να το πράττει ο Ναυτικός Όμιλος, ο κ. Προύντζος είπε πως αυτό θα καθοριστεί όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες και αποφασιστεί το πώς θα γίνεται η χρήση του κολυμβητηρίου.

Ο κ. Προύντζος επανέλαβε πως ο Δήμος έδρασε άμεσα και αποτάθηκε με επιστολή στον ΚΟΑ ώστε να βρεθεί λύση για τους αθλητές. Ερωτηθείς, ωστόσο, αν ο ΚΟΑ έχει ανταποκριθεί, είπε πως ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση. «Θα επιδιώξω να μιλήσω με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ για να τονίσω τη σημασία επείγουσας επίλυσης του προβλήματος» είπε.

Σε παρατήρηση πως το πρόβλημα με τους αθλητές της κολύμβησης μετά και το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Αγλαντζιάς είναι τεράστιο, ο κ. Προύντζος είπε πως γίνεται κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος, «αλλά κανένας δεν πρέπει να μπαίνει σε μια πισίνα που είναι επικίνδυνη».

Ερωτηθείς πόσο χρόνο εκτιμά ότι θα διαρκέσουν οι εργασίες, ο κ. Προύντζος είπε πως δεν θα ήθελε να μπει σε μια θεωρητική συζήτηση για το χρόνο αποπεράτωσης των έργων, σημειώνοντας ωστόσο πως το μέγεθος των εργασιών αλλά και ο χρόνος υλοποίησής τους θα είναι πολύ λιγότερος από αυτόν του Κολυμβητηρίου Λευκωσίας.

Για το ίδιο θέμα, ο Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και πρώην Δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου, κληθείς από το ΚΥΠΕ να δώσει τη δική του θέση, επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε ο Χαράλαμπος Προύντζος για τα θέματα που διαπιστώθηκε ότι ανέκυψαν στο κολυμβητήριο. Τα θέματα αυτά, πρόσθεσε, ήταν κυρίως εξαιτίας της παλιάς τεχνολογίας στο μηχανοστάσιο του κολυμβητηρίου, και για αυτό το λόγο είπε ότι ο Δήμος Αγλαντζιάς είχε εξασφαλίσει ένα πολύ μεγάλο κονδύλι από το Υπουργείο Ενέργειας, το οποίο είναι εγκεκριμένο, για ενεργειακή αναβάθμιση.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως η μόνη του διαφωνία με τον όλο χειρισμό του θέματος είναι για τον τρόπο με τον οποίο έγινε το κλείσιμο του κολυμβητηρίου. «Θεωρώ πως έπρεπε να βρεθεί μια λύση για τους αθλητές πριν πάρουμε την απόφαση για οριστικό κλείσιμο», είπε και σημείωσε πως πρέπει να δίδεται μεγάλη σημασία σε θέματα άθλησης και αθλητισμού, κάτι στο οποίο ο πρώην Δήμος της Αγλαντζιάς έδινε τεράστια, όπως ανέφερε, σημασία διαχρονικά και για αυτό, είπε, παρά τα οικονομικά προβλήματα του Ν.Ο Αγλαντζιάς τον διατηρούσε εν ζωή.

Ο κ. Κωνσταντίνου εξέφρασε την ελπίδα πως ο ΚΟΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να μην ταλαιπωρηθούν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου.

Σε ό,τι αφορά το Κολυμβητήριο, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως συμφωνεί με τον Δήμαρχο πως πρέπει να γίνουν ενέργειες αναβάθμισης. «Δεν αμφισβητούμε κανένα πόρισμα, είμαστε στα ίδια μήκη κύματος, με τη μόνη διαφωνία πως έπρεπε να βρεθεί εναλλακτική λύση με τους αθλητές και μετά να κλείσει το κολυμβητήριο της Αγλαντζιάς», κατέληξε.

Την ίδια στιγμή η Δημοτική Ομάδα του ΑΕΚΛ στο Δήμο Λευκωσίας με ανακοίνωση επισημένει ότι με αυτά τα θέματα δεν «παίζουμε».

Ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ στο Δήμο Λευκωσίας για το Κολυμβητήριο Αγλαντζιάς

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Κοινωνική Συμμαχία του Δήμου Λευκωσίας, στηρίζει ανεπιφύλακτα την απόφαση για κλείσιμο του Κολυμβητηρίου Αγλαντζιάς για λόγους ασφάλειας, αφού βρίσκεται σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση. Η λειτουργία του ως έχει θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δυστυχώς, το κολυμβητήριο αφέθηκε από τον πρώην Δήμαρχο Αγλαντζιάς και νυν Αντιδήμαρχο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγλαντζιάς κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου να λειτουργεί, χωρίς να προηγηθούν οι αναγκαίες συντηρήσεις και επιδιορθώσεις.

Ο νέος Δήμος Λευκωσίας, μετά από επιθεώρηση εντόπισε σοβαρά προβλήματα ασφάλειας. Η έκθεση των εμπειρογνωμόνων καταδεικνύει ότι το Κολυμβητήριο είναι μια ωρολογιακή βόμβα με κίνδυνο να σημειωθούν εκρήξεις ένεκα διαρροών υγραερίου.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ακατανόητη τη δημόσια τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Αγλαντζιάς κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου ότι δεν έπρεπε να κλείσει άμεσα το Κολυμβητήριο, συνεχίζοντας να είναι προς χρήση.

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Κοινωνική Συμμαχία κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργούνται, αλλά δεν «παίζουμε» με τα θέματα ασφάλειας και τις ανθρώπινες ζωές.

Στηρίζουμε το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου και ταυτόχρονα ζητούμε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες για επιδιόρθωση του στη βάση συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος. Παράλληλα ζητούμε άμεσα να εξευρεθεί ενναλακτικός χώρος κολύμβησης των αθλητών και μαθητών.

Η Δημοτική μας Ομάδα στηρίζει τις άμεσες ενέργειες του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Προύντζου προς τον ΚΟΑ για να συνδράμει οικονομικά στις επιδιορθώσεις και τη συντήρηση του κολυμβητηρίου, καθώς και για την εξασφάλιση άλλου προσωρινού χώρου άθλησης των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Αγλαντζιάς και των μαθητών του Ειδικού Σχολείου.

Ως Δημοτική Ομάδα θα ζητήσουμε περαιτέρω ενημέρωση στην προσεχή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024. Θα απαιτήσουμε επίσης το θέμα να συζητηθεί ως επείγον στις αρμόδιες Επιτροπές του Δήμου, παρακολουθώντας την πορεία επιδιόρθωσης του Κολυμβητηρίου ώστε να καταστεί το συντομότερο δυνατό κατάλληλο προς χρήση με ασφάλεια.


Share this...
Tags: Ανδρέας ΚωνσταντίνουΑντιδήμαρχος ΑγλαντζιάςΔήμαρχος ΛευκωσίαςΚολυμβητήριο ΑγλαντζιάςΝαυτικός ΌμιλοςΧαράλαμπος Προύντζος
Τζον Χριστοδούλου

Από τη δημιουργία στην πράξη: Το Yianis Christodoulou Foundation ολοκληρώνει το ταξίδι των €180.000 του “Love Cyprus”

October 17, 2025

Η «Έκκληση της Λάρνακας» καταλύτης για τη μάχη κατά του καρκίνου

October 16, 2025
Δήμος Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας στους 3 κορυφαίους φιναλίστ για το βραβείο “European Rising Innovative City”

October 16, 2025

Ποιες κοινότητες της Λευκωσίας βραβεύονται για την καθαριότητά τους

October 16, 2025

Απαγορεύεται η στάθμευση βαρέων οχημάτων στους δημοτικούς χώρους Λάρνακας – Δείτε τι ισχύει

October 16, 2025

Προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες στην οδό Τσερίου

October 16, 2025

Recent News

  • Από τη δημιουργία στην πράξη: Το Yianis Christodoulou Foundation ολοκληρώνει το ταξίδι των €180.000 του “Love Cyprus”
  • Η «Έκκληση της Λάρνακας» καταλύτης για τη μάχη κατά του καρκίνου
  • Ο Δήμος Λευκωσίας στους 3 κορυφαίους φιναλίστ για το βραβείο “European Rising Innovative City”
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή όλων", συναινείτε στη χρήση όλων των cookies ή μπορείτε να επισκεφθείτε τις "Ρυθμίσεις cookie" για να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση.
ΡυθμίσειςΑποδοχή όλων
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SAVE & ACCEPT
No Result
View All Result
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινότητες
  • Κυπρος
  • Διεθνη
  • Συνεντεύξεις
  • Διαδικτυο
  • Άρθρα – Μελέτες

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.