100,000 Δέντρα στην Πάφo – Γράφει ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

Συμμετοχικό Προϋπολογισμό
Reading Time: 2 minutes

Πρόσφατα είδα να παίρνει σάρκα και οστά μετά από την ενεργοποίηση ενός νεαρού συμπολίτη μας , τον οποίο και συγχαίρω, η πρωτοβουλία “100,000 Δέντρα στην Πάφο”. Η πρωτοβουλία ακολουθεί ανάλογη που έχει δημιουργηθεί στη Λευκωσία όπου ενεργοί πολίτες της Λευκωσίας καλούσαν σε δράση συμπολίτες τους με στόχο να φυτέψουν 300,000 Δέντρα στην πόλη τους. Η ομάδα 100,000 Δέντρα στην Πάφο (100,000 Trees in Paphos) έχει ήδη δημιουργηθεί και έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση της πρωτοβουλίας.

“Η καλύτερη χρονική στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο είναι 20 χρόνια πριν. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα!”

Κινέζικο ρητό

Το μήνυμα απλό και ίσως από τα ωραιότερα που άκουσα τα τελευταία χρόνια, “να πρασινίσουμε την πόλη μας”. Η προσπάθεια σίγουρα δεν είναι απλή, ούτε εύκολη στην εφαρμογή. Ιδιαίτερα αν παραμείνει αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία ενεργών συμπολιτών μας.

Στην επόμενη Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου θα υποβάλω πρόταση (δείτε εδώ την πρότασή μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο) για οικονομική, συμβουλευτική και τεχνική στήριξη της πρωτοβουλίας από το Δήμο Πάφου και το Λειτουργό Πρασίνου. Θεωρώ ότι η ουσιαστική υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αυτονόητη.

Τέλος, για να διασκεδάσω και τους δύσπιστους σε αυτή την προσπάθεια, ακόμα και αν ο στόχος δεν επιτευχθει, ποιό θα είναι το διακύβευμα; Στη χειρότερη των περιπτώσεων η πόλη μας θα έχει πρασινίσει περισσότερο από σήμερα, που σίγουρα το έχει ανάγκη. Δεν χωρεί άλλωστε καμία αμφιβολία ότι τις τελευταίες δεκαετίες η παρουσία πρασίνου στις πόλεις μας μειώνεται δραστικά.

Προσωπικά δηλώνω συνοδοιπόρος αυτού του υπέροχου στόχου με όποιο τρόπο μπορώ να φανώ χρήσιμος είτε μέσω της επαγγελματικής μου ιδιότητας ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός είτε ως πολίτης.

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου

In the news
Load More