fbpx
Saturday, April 10, 2021
11 °c
Nicosia
12 ° Sat
12 ° Sun
13 ° Mon
15 ° Tue
AFTODIOIKISI.COM.CY
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Συνεντευξεις
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Συνεντευξεις
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
AFTODIOIKISI.COM.CY
No Result
View All Result

80 χρόνια Δήμος Λευκονοίκου – Παρουσίαση εκδηλώσεων

by Aftodioikisi
October 31, 2019
Reading Time: 1 min read
A A
Δήμος Λευκονοίκου
5
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Δήμος Λευκονοίκου πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου για τις «Ημέρες Μνήμης Λευκονοίκου», στην οποία η Δήμαρχος, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, παρουσίασε τις εκδηλώσεις με την ευκαιρία των 80 χρόνων παρουσίας του.

Κατ΄ αρχάς η Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τη στήριξη και την προβολή των εκδηλώσεων του Δήμου Λευκονοίκου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της στον Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο», όπως και τους προηγούμενους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια για την προσφορά τους στον Δήμο τους. Τη Δήμαρχο πλαισίωναν οι συνεργάτιδές της, η Μουσικός, κ. Μαρία Εξηντάρη Μήτσα, η φιλόλογος Δρ Ειρήνη Παρσκευά Ροδοσθένους και η κ. Κυριακή Κόκκινου.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα 80 χρόνια του Δήμου Λευκονοίκου, και παρουσίασε τις εκδηλώσεις «Ημέρες Μνήμης Λευκονοίκου».
Την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, σε συνεργασία με τον Δήμο Λατσιών, θα πραγματοποιηθεί Συναυλία του Μάριου Μελετίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, στις 8 μ.μ., με τίτλο «Αξέχαστα κι αγαπημένα», υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη. Τον Πρόεδρο, λόγω κωλύματος, θα τον εκπροσωπήσει η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Βασιλική Αναστασιάδου, ενώ θα παραστεί και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κ. Κλέλια Βασιλείου, μαζί με βουλευτές, Δημάρχους, κοινοτάρχες και άλλους αξιωματούχους του κράτους και των ενόπλων δυνάμεων.

Η κ. Δήμαρχος, επιπλέον, ανέφερε ότι είναι μεγάλη η χαρά τους, γιατί φέτος στις εκδηλώσεις τους, εκτός από την αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου της Νέας Ιωνίας, θα παραστούν και εκπρόσωποι του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, μαζί με τον Δήμαρχο κ. Ταξιάρχη Βέρρο. Στον Δήμο αυτό ανήκει και η Μήθυμνα, με την οποία ήταν παλαιότερα αδελφοποιημένοι.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον Δήμο Λατσιών και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, κ. Χρίστο Πιτταρά, γιατί στηρίζουν εμπράκτως έναν κατεχόμενο Δήμο που μεσουρανούσε στο στερέωμα της κυπριακής υπαίθρου τους δυο περασμένους αιώνες.

Το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα και μνημόσυνο όλων των αποθανόντων στην προσφυγιά Λευκονοικιατών αλλά και δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και τρισάγιο στους τάφους τεσσάρων ηρώων του Δήμου που είναι θαμμένοι στο Κοιμητήριο της Λάρνακας.

Με παράπονο, τόνισε, ότι έκαναν αίτηση στο κατοχικό καθεστώς για να λειτουργηθούν στην ανακαινισμένη εκκλησία τους, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, αλλά δεν τους το επέτρεψαν, όμως, θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους μέχρι να τους επιτρέψουν και πάλι.

Το μεσημέρι, τόνισε η κ. Δήμαρχος, στο Κέντρο Κοσμύρια στην Αραδίππου θα ακολουθήσει Συνεστίαση με τίτλο: «3ο Ταξίδι στις παραδοσιακές Γεύσεις του Λευκονοίκου και 2η Γιορτή του Οφτού», υπό την αιγίδα του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Θεοδόση Τσιόλα. Θύμισε ότι το Λευκόνοικο ήταν φημισμένο για το οφτόν αλλά και για τα ζυμαρικά που έφτιαχναν οι χρυσοχέρες γυναίκες του.

Τέλος, η κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη εξέφρασε την ελπίδα όλων των προσφύγων για επιστροφή στη γη των πατέρων τους.

Share5TweetSend

Opinion

Κλιματική αλλαγή και τοπικές αρχές – Γράφει ο Άντρος Γ. Καραγιάννης, Δήμαρχος Δερύνειας

Η Κλαίρη της Αμμοχώστου, η Κλαίρη της Κύπρου μας, η Κλαίρη του Ελληνισμού – Μέρος Α’ – Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη

Οι Νέες Εξελίξεις της Ευρωπαϊκής & Διεθνούς Τυποποίησης για τις Υπηρεσίες Υγείας – Tης Έλενας Δημοσθένους

Κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες του λαϊκισμού – Γράφει ο Άντρος Γ. Καραγιάννης, Δήμαρχος Δερύνειας

Πώς η παιδεία μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη στη μετα-Covid εποχή;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη μετα-κορονοιό εποχή

online

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος

Μισέλ: Πλήρη υποστήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Κύπρο

Η πρώτη «έξυπνη» μάσκα κατά του κορονοϊού

5 πράγματα που ο Bill Gates θέλει να μάθουμε για τις παραλλαγές του COVID

Πρόγραμμα επιτάχυνσης προσφέρει χρηματοδότηση μέχρι και 20.000 ευρώ σε νεοφυείς επιχειρήσεις

Daily Telegraph: 10 ελληνικά νησιά για διακοπές μετά την πανδημία

στρόβολος

Highlights

Ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού για 57 και 58 ετών μόνο

Τα σημεία δειγματοληψίας με rapid test το Σάββατο

Στο Πολυδύναμό Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Πάφου η Ζέτα Αιμιλιανίδου

Έργα που θα γίνουν την Κυριακή θα επηρεάσουν την παροχή νερού στον Άγιο Δομέτιο

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος

Μισέλ: Πλήρη υποστήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Κύπρο

Trending

Δημοι

Αναβάθμιση της παραλίας Φοινικούδων συζήτησαν Δήμαρχος Λάρνακας – Χειμερινοί Κολυμβητές

by Aftodioikisi
April 10, 2021

Το θέμα της αναβάθμισης της παραλίας των Φοινικούδων, συζήτησαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, με τον Πρόεδρο...

στέγαστρο

Τοποθέτησε στέγαστρο στην Έγκωμη ο Υπ. Μεταφορών – Παραμένουν ανοιχτά ζητήματα λέει ο Δήμαρχος

April 10, 2021
ασφαλτικό Κόσιης

Αυτοκινητιστική πορεία διαμαρτυρίας – «Όχι στο ασφαλτικό Κόσιης– Αραδίππου»

April 9, 2021
Πύλη Εμβολιασμού

Ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού για 57 και 58 ετών μόνο

April 9, 2021
test

Τα σημεία δειγματοληψίας με rapid test το Σάββατο

April 9, 2021

Recent News

  • Αναβάθμιση της παραλίας Φοινικούδων συζήτησαν Δήμαρχος Λάρνακας – Χειμερινοί Κολυμβητές
  • Τοποθέτησε στέγαστρο στην Έγκωμη ο Υπ. Μεταφορών – Παραμένουν ανοιχτά ζητήματα λέει ο Δήμαρχος
  • Αυτοκινητιστική πορεία διαμαρτυρίας – «Όχι στο ασφαλτικό Κόσιης– Αραδίππου»
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Nicosia, Cyprus
Saturday, April 10, 2021
Mostly Cloudy
11 ° c
49%
9.94mh
-%
18 c 5 c
Sat
20 c 5 c
Sun
22 c 5 c
Mon
24 c 6 c
Tue
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.

No Result
View All Result
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινότητες
  • Κυπρος
  • Διεθνη
  • Συνεντεύξεις
  • Διαδικτυο
  • Άρθρα – Μελέτες

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.