Μια ιδιαίτερη γαστρονομική και πολιτιστική εμπειρία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ο Δήμος Αμαθούντας την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2026, στις 17:00, στην Πλατεία Ειρήνης (Δημαρχείο Αμαθούντας, Άγιος Αθανάσιος).
Υπό τον τίτλο «Από τα βουνά του Ολύμπου στον Δήμο Αμαθούντας», το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού υπόσχεται ένα πλούσιο απόγευμα γεμάτο παραδοσιακές γεύσεις, αρώματα και πολιτιστικές ανταλλαγές.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τοπική παράδοση αλλά και γεύσεις από την ηπειρωτική Ελλάδα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις με δωρεάν δοκιμές για το κοινό, ενώ η διαδικτυακή ομάδα «Μαγειρεύοντας με την Κλειώ» θα παρουσιάσει αυθεντικές συνταγές και γεύσεις από την περιοχή του Ολύμπου. Παράλληλα, στον χώρο θα προσφέρονται παραδοσιακά κυπριακά γλυκά και εδέσματα, τοπικά οινοποιεία θα πραγματοποιούν γευσιγνωσίες κρασιών, ενώ στη γιορτή συμμετέχουν ενεργά και τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.













