Απάντηση Κυβέρνησης για διορισμό Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων

Reading Time: < 1 minute

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου διευκρινίζει για τον διορισμό του Γιαννάκη Παπαδούρη σε Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

Παραιτήθηκε από Κοινοτάρχης, πριν τον διορισμό

Ο Γιαννάκης Παπαδούρης παραιτήθηκε το 2018 από Κοινοτάρχης Καλοπαναγιώτη, πριν τον διορισμό του ως Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων στη βάση γνωμάτευσης, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

«Σε συνέχεια της Συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, ημερομηνίας 5 Σεπτεμβρίου 2019, διευκρινίζουμε ότι πριν το διορισμό του κ. Γιαννάκη Παπαδούρη στη θέση του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, η Προεδρία ζήτησε γνωμάτευση τόσο από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας όσο και από την Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Προδρόμου.

Δείτε επίσης:  Ελέγχεται για ασυμβίβαστο ο Γ. Παπαδούρης

Από τη διερεύνηση, συνεχίζει, ως μόνο ζήτημα προέκυψε το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του Κοινοτάρχη (Καλοπαναγιώτη) με τη θέση του Επιτρόπου.

Ως εκ τούτου, προσθέτει, και για σκοπούς συμμόρφωσης προς τη γνωμάτευση, ο κ. Παπαδούρης υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα του Κοινοτάρχη, με επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ημερομηνίας 22 Οκτωβρίου 2018.

Δείτε επίσης:  Ελέγχεται για ασυμβίβαστο ο Γ. Παπαδούρης

Στη Βουλή οι γνωματεύσεις

Ο κ. Προδρόμου λέει τέλος ότι σήμερα έχουν κατατεθεί στον Γενικό Διευθυντή της Βουλής των Αντιπροσώπων, για σκοπούς ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, τόσο οι σχετικές γνωματεύσεις όσο και η αλληλογραφία γύρω από αυτό το θέμα.

In the news
Load More