Δήμος Λευκωσίας και Κοινότητες έτοιμοι για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

ηλεκτρονική τιμολόγηση
Reading Time: 1 minute

Διάσκεψη Τύπου για το Ευρωπαϊκό σχέδιο «Cy e-Invoicing Local Authorities», που συντονίζεται από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας και αφορά την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης για τις Τοπικές Αρχές έδωσαν οι: Υπουργός Εσωτερικών, η ένωση κοινοτήτων και ο Δήμαρχος Λευκωσίας την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στο αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επιτροπή οι κεντρικές κυβερνήσεις κάθε χώρας και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένες να είναι τεχνικώς έτοιμες να υποδέχονται ηλεκτρονικά τιμολόγια. Το έργο Cy e- Invoicing Local Authorities έχει ως κύριο του στόχο την χαρτογράφηση των υφιστάμενων διαδικασιών και αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση αναφέρεται στη λήψη, μετάδοση και έκδοση τιμολογίων σε ηλεκτρονική μορφή που αυτό επιτρέπει την άμεση επεξεργασία τους και μειώνει την πολυπλοκότητα της τιμολόγησης.

Δείτε επίσης:  Επιστολή στον Πρόεδρο για συνένωση τους απέστειλαν Αγία Νάπα, Σωτήρα και Λιοπέτρι

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως στο υπουργείο του που χειρίζεται περισσότερες συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με το δημόσιο, έχει τεθεί ως προτεραιότητα η προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τεράστιο βήμα για τις κοινότητες και για την τοπική αυτοδιοίκηση η χαρτογράφηση της υπάρχουσας κατάστασης σε περισσότερα των 350 κοινοτικών συμβουλίων. Παρόλο που τα πλείστα των κοινοτικών συμβουλίων δεν διαθέτουν κάποιο σύστημα μηχανογράφησης ήταν πρόθυμα να υιοθετήσουν την τεχνική. Η ένωση κοινοτήτων αισθάνεται ευτυχείς για την επιτυχία αυτή αφού ικανοποιήθηκε ο στόχος της για μόνιμη και σε οργανωμένη βάση συνεργασία πολιτών.

Δείτε επίσης:  Παρουσιάστηκε ο απολογισμός τριετίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας τοποθετήθηκε επί του θέματος και αναφέρει πως ο δήμος Λευκωσίας είναι έτοιμος για εκσυγχρονισμό ενσωματώνοντας τη λογική της έξυπνης πόλης στη καθημερινή λειτουργία του Δήμου. Με τον όρο έξυπνη πόλη, η πόλη μετατρέπεται σε ζωντανό οργανισμό που επικοινωνεί και καθορίζει τα συστήματα διεπαφής της προς τους πολίτες προκειμένου να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά. Με αυτό το έργο έγιναν προσαρμογές στο ηλεκτρονικό σύστημα του Δήμου. O Δήμος Λευκωσίας είναι ο μόνος δήμος που συμμετέχει πιλοτικά σε αυτό το πρόγραμμα.

In the news
Load More