Διαμαρτυρία 22 κοινοτήτων για κλείσιμο υποκαταστήματος Ελληνικής

Reading Time: 2 minutes

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους των 22 κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής κρασοχωριών της επαρχίας Λεμεσού, μετά την απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας να κλείσει το μόνο υποκατάστημα που λειτουργεί στην κοινότητα Πάχνας. Η Ελληνική Τράπεζα αποφάσισε όπως τερματίσει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στις 2 Αυγούστου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι βιώσιμη η λειτουργία του.

Το εν λόγω περιφερειακό υποκατάστημα εξυπηρετεί περίπου 5.000 μόνιμους κάτοικους της περιοχής και μεγαλύτερο αριθμό το καλοκαίρι.

Οι τοπικές Αρχές της περιοχής με επιστολή προς τη διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας ζητούν συνάντηση, ελπίζοντας να την μεταπείσουν.

Πάντως, στενές διαφαίνονται οι προοπτικές καθώς, σε πρόσφατη συνάντηση της επιτροπής των κοινοταρχών με στελέχη της Ελληνικής Τράπεζας στη Λεμεσό, αυτά δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα των τοπικών εκπροσώπων.

Ειδικότερα, οι κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής κρασοχωριών σε πρόσφατη συνάντησή τους αφού εξέτασαν τις εξελίξεις συμφώνησαν ότι η απόφαση θα θέσει τα χωριά σε μειονεκτική θέση. «Οι κάτοικοι των κοινοτήτων μας θα υποχρεώνονται να αλλάζουν τουλάχιστον τέσσερα λεωφορεία προκειμένου να πάνε σε τράπεζα στη Λεμεσό για ανάληψη €100 και εννοείται ότι θα χάσουν όλη την ημέρα τους», δήλωσε στην Αυτοδιοίκηση ο κοινοτάρχης της κοινότητας, Νίκος Σπύρου, υποδεικνύοντας ότι για τα άτομα τρίτης ηλικίας θα είναι ακόμη δυσκολότερη και κοστοβόρα η μετακίνηση. Ο κ. Σπύρου επέκρινε την Ελληνική Τράπεζα για την απόφασή της «που θα μετατρέψει τους κατοίκους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της Ελληνικής, δήλωσε, καλώντας τη διεύθυνση να σεβαστεί τους πολίτες, υπενθυμίζοντας ότι στα χέρια της έχουν περιέλθει κτήρια του Συνεργατισμού που κτίστηκαν με τους κόπους τους.

Ο κοινοτάρχης απορρίπτει τα περί μη βιωσιμότητας του υποκαταστήματος σημειώνοντας ότι στην Πάχνα λειτουργεί κέντρο υγείας και συγκεντρώνονται και άλλες υπηρεσίες. Επιπλέον, σύντομα θα διατεθούν 40 οικόπεδα έναντι χαμηλής τιμής σε νέες οικογένειες.

Οι κοινότητες απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και στον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, διαμηνύοντας την ανησυχία τους και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα συνεπάγεται τέτοια εξέλιξη στην καθημερινότητα των κατοίκων και στην περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Επίσης, απέστειλαν επιστολή στα κόμματα ενημερώνοντας τα σχετικά και ζητώντας την υποστήριξή τους.

Αντωνία Λαμπράκη

In the news
Load More