Η «Youth Dynamics» φιλοξενεί το πρόγραμμα «DEMOCRACY» στον Αγρό

Reading Time: 1 minute

Η «Youth Dynamics» θα φιλοξενήσει στον Αγρό, μεταξύ 14-21 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα με τίτλο «DEMOCRACY» στο πλαίσιο του ERASMUS+. Σε αυτό θα λάβουν μέρος συνολικά 40 νέοι από 5 Ευρωπαϊκές και γειτονικές χώρες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν νέοι από Δανία, Μολδαβία, Κροατία, Αρμενία και Κύπρο αφού τα αρχικά των χωρών αυτών σχηματίζουν τον τίτλο του προγράμματος (DE.MO.CR.A.CY.).

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής θα γίνουν διάφορα εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις με στόχο την ενδυνάμωση της συμμετοχής των νέων στα κοινά, την προβολή της Δημοκρατίας και των ίσων ευκαιριών.

Δείτε επίσης:  Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Συνοικισμό Αυτοστέγασης Περβολιών καλά κρατούν

Μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία οι νέοι θα αναπτύξουν ποικίλες γνώσεις και δεξιότητες, θα ενθαρρυνθεί το πνεύμα δημιουργικότητας τους ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται καταστάσεις κρίσεων και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε μια δημοκρατική κοινωνία. Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι ο Διαπολιτιστικός Διάλογος μεταξύ των νέων, η ανάπτυξη της ανεκτικότητας, η αποδοχή της διαφορετικότητας η προαγωγή της πολυπολιτισμικής πολυμορφίας, η ενίσχυση της διαπολιτισμικής συνεργασίας και η εδραίωση της Ειρήνης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι καταρτισμένοι εκπαιδευτές και οι καλεσμένοι ομιλητές με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους θα αναλύσουν τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και ενώ θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες για τα οφέλη που έχουν οι πολίτες σε μια δημοκρατική χώρα.

Δείτε επίσης:  Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Συνοικισμό Αυτοστέγασης Περβολιών καλά κρατούν

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στην Πράσινη Γραμμή και στο Σπίτι της Eυρώπης. Παράλληλα μέσα από εκπαιδευτικές εκδρομές οι ξένοι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, πολιτιστικά μνημεία και ιστορικούς θησαυρούς.

Η ανταλλαγή συμπίπτει επίσης με την Παγκόσμια μέρα Δημοκρατίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου. Έτσι την μέρα αυτή προγραμματίζεται μια ανοικτή εκδήλωση ώστε να γιορταστεί η Δημοκρατία.

In the news
Load More