Θεία λειτουργία στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα

Καθεδρικό Ναό
Reading Time: 1 minute

Θεία λειτουργία θα τελεστεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Τριάδας αναφέρεται ότι «με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος που τιμάται τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 και γιορτάζει η κατεχόμενη κοινότητα, θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στην ομώνυμη εκκλησία της Αγίας Τριάδας, προϊσταμένου του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου».

Η λειτουργία θα τελεστεί από τις οκτώ μέχρι τις δέκα το πρωί και «μετά τον εκκλησιασμό θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους στο ελληνικό καφενείο που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία. Η εορτή της Κοινότητας Αγίας Τριάδας αποτελεί ένα συναπάντημα των λιγοστών εγκλωβισμένων μαζί με όλους τους συγχωριανούς και όχι μόνο».

Προστίθεται ότι «η γραφικότητα και ομορφιά της περιοχής μας σε συνδυασμό με τη θάλασσα, τις αμμουδιές και τα βουνά με τα δάση αποτελεί πόλο έλξης για όλους. Σημειώνεται ότι πάρα πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται τον μεγάλο, αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας, χώρο της Βασιλικής της Αγίας Τριάδας, της οποίας η ίδρυση της χρονολογείται στον πρώτο μισό του 5ου μ.Χ. αιώνα και θεωρείται από τις πιο αξιόλογες πρωτοχριστιανικές εκκλησίες Βασιλικού ρυθμού σε όλη την Κύπρο».

Το Κοινοτικό Συμβούλιο καλεί «τους απανταχού Αγιατριαδίτες και φίλους της Κοινότητας όπως δώσουν μαζικά το παρών τους, διατρανώνοντας έτσι και έμπρακτα την αδιαπραγμάτευτη επιθυμία για επιστροφή στις ρίζες μας».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Κοινοτάρχη Αγίας Τριάδας Γιαννάκη Χατζηγιάννη στο κινητό 99403919 και στο τουρκικό τηλέφωνο 00905428833919.

In the news
Load More